Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri

Piliç Topkapı tarifi çarşamba yeni bölümü ile Gelinim Mutfakta izleyenlerinin karşısına çıktı. Puanlamada etkili olan yemekler en güzel şekilde hazırlanıyor. Akşam yemeğine lezzetli bir tarif yapmak isteyenler malzeme listesini öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı nasıl yapılır? İşte Piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri...

Piliç Topkapı tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında lezzetli yemek tarifleri ekrana geliyor. Akşam ne yapsam derdine düşen izleyenlerde Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Lezzetli bir tarif olan Piliç Topkapı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

PİLİÇ TOPKAPI MALZEMELERİ

6 adet derili kemiksiz tavuk budu

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

Pilav için:

1 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

1'er çay kaşığı yenibahar, nane ve karabiber

Yeteri kadar tuz

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ

Öncelikle pilav için pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp, suyunu iyice süzün. 2 Zeytinyağını tavaya alıp, dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Pirinç ekleyip, 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ilave edip tuzunu ayarlayın.

Bir buçuk su bardağı suyu ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. 3 Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarı- da kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup, kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştirin. Ters çevirip fırın tepsisine alın. Kalan tavuk butlarını da aynı şekilde hazırlayın. 4 Domates salçasını suda açıp üzerine zeytinyağı ile sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, sosu tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.