Piknikte köpek dehşeti

Sivas'ta aileleriyle piknik yapan iki çocuğa köpekler saldırdı. Ertesi gün belediyeden “Köpek bulunamadı” mesajı alan aile, yetkilerin “60 köpek var, hangisini toplayalım” dediğini öne sürdü.

İHA

Sivas'ta Paşabahçe mesire alanına pikniğe giden Özer Ailesi'nin çocuğuna ve yeğenine başıboş köpekler saldırdı. Çocuklardan 12 yaşında olan kaçmayı başarırken, 11 yaşında olan diğeri kalçasından ısırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralı çocuğa kuduz aşısı yapıldı.

NE GELDİLER NE ARADILAR

Belediye ihbar hattını arayarak şikâyette bulunan aileye "Ekip gönderiyoruz" denildi; ancak akşam saat 23.00'e kadar ne gelen oldu ne de arayıp soran. Ertesi gün belediye tarafından kendilerine, "Alanda köpek bulunamamıştır" mesaj geldiğini belirten baba Harun Özer, "Daha sonra biz görevlilerle buluştuk. Görevli bize "Burada 50-60 köpek var, hangisini toplayalım?' dedi. Bize hem 'köpek yok' diye mesaj attılar hem de böyle söylediler. Hukuki süreci başlattık" ifadelerini kullandı.

KUDUZ RİSKİ VAR

Köpeğin kuduz olma ihtimalinin olduğunu belirten anne Gamze Özer, şöyle konuştu: "Piknik alanına girişte para ödüyoruz. Fakat burada çocukların can güvenliği yok. Oğlum ısırılınca kuzeni köpeklerin çalılara taşıdığını ve orada parçaladığını düşüne rek şoka girdi. Belediye halen köpeği bulamadı. Köpek kuduzsa çocuğum da risk altında."

PARKTA SALDIRDILAR

Ankara Altındağ'da dinlenmek için parka giden yaşlı adam, bir köpeğin saldırısı uğradı. Bacağından yaralanan adamı çevredekiler kurtardı; hastaneye kaldırıldı. Esnaf Nadir Eren Öztürk, "Birkaç gündür, bir kız çocuğu köpekleri besliyormuş; ondan sonra insanlara saldırmaya başlamışlar" dedi.