Piknik yerleri açık mı, kapalı mı? Piknik yapmak yasak mı?

Piknik yerlerinin açık olup olmadığı yakından takip edilen konu başlıklarından oldu. Koronavirüs pandemisi ile beraber ülkemizde çeşitli tedbirler alınıyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından kontrollü normalleşme tedbirleri genelgesi yayımlandı. Havaların güzelleşmesi ile beraber sıcak havayı değerlendirmek isteyenler Piknik yerleri açık mı, kapalı mı? Piknik yapmak yasak mı? sorularına cevap arıyor.

Havaların ısınmasıyla beraber piknik yapmak isteyen vatandaşlar bulunuyor. Salgın sebebiyle ülkemizde bazı tedbirler alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından kontrollü normalleşme tedbirleri genelgesi yayımlandı. Peki, Piknik yerleri açık mı, kapalı mı? Piknik yapmak yasak mı? Konuya dair detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PİKNİK YERLERİ AÇIK MI, KAPALI MI?

Tematik parklar kapalı olacak, hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kademeli normalleşme sürecinde mesire alanlarında piknik yapılmayacak.

KAPALI OLACAK İŞLETMELER HANGİSİ?

Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.

AÇIK OLACAK İŞLETMELER HANGİSİ?

Tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Alışveriş merkezleri (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır.

Marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyecektir.

Pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazaryerleri kurulmayacaktır.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Çay ocaklarının masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecek.

Denize girmek yasak mı? Denize girmek serbest mi, plajlar açık mı?