Kadınlarla ilgili resimli hadisler ve sözler: Peygamber Efendimiz'in kadınlar ile ilgili hadisleri!

Peygamberimizin kadınlar ile ilgili hadisleri, bu özel ve anlamlı günde araştırılmaya başlandı. Sevdiklerine, çevresindekileri mesajlar göndermek isteyenler kadınlarla ilgili hadisler ve sözleri merak ediyorlar. İşte Peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri ve sözleri...

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu özel günde kadının önemi ve kıymetine dair paylaşımlar yapmak isteyenler Peygamberimizin kadınlar ile ilgili hadislerini araştırmaya başladılar. Kadınlarla ilgili hadisler ve sözleri sizler için derledik.. İşte Peygamber Efendimizin kadına verdiği önem ve Peygamberimizin kadınlar ile ilgili hadisleri...

PEYGAMBERİMİZİN KADINLAR İLE İLGİLİ HADİSLERİ!

"Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır."

"Eşlerinize yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, sakın onları dövmeyin ve onları incitecek çirkin sözler söylemeyin." (Ebu Davud, Nikak, 40-41)

"Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz! Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emâneti olarak aldınız; onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz!" (Müslüm, Hac,147)

"Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh'tan korkunuz! Zira siz onları Allâh'ın bir emaneti olarak aldınız." (Sahih-i Müslim)

KADINLARLA İLGİLİ HADİSLER VE SÖZLER BURADA!

"En güzel dünya nimeti, insanın sahip olabileceği nimetlerin en hayırlısı: Zikreden dil, şükreden kalp ve insanın iman doğrultusunda (Müslümanca) yaşamasına yardımcı olan kadındır." (Tirmizî, Birr 13)

"Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh'dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır."

"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihâd, 6)

"Kadınlara ancak kerîm olanlar ikrâm ederler (değerli olanlar değer verirler); onlara kötülük edenler ise leîm (kötü) kişilerdir." (İbn Mace, Edeb 3; Ebû Davud, Edeb 6, Rikak 22, İ'tisam 3; Müslim, Akdiye 11)

"Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allâh'tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh'ın bir emaneti olarak aldınız."

"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."

"Hanımını döven, Allah'a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum."

"Kadınlar erkeklerin, diğer yarısıdır."

"Mü'min bir erkek, mü'min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir."

"Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.

Bir mü'min, erkek bir mü'mine kadına buğzetmesin. Çünkü onun bir huyunu beğenmezse başka bir huyunu beğenir. (Müslim, Radâ' 61, hadis no: 1469)

"Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!..Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."

"Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!"

"Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."

Dünya Kadınlar Günü resimli mesajları 2021! 8 Mart Kadınlar Günü resimli sözleri ve mesajları!

Atatürk'ün kadınlar hakkında sözleri burada! Atatürk'ün kadınlar ile ilgili sözleri