Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir? Mevlid Kandili dilek duası nasıl okunur, anlamı ne?

Bugün Müslüman alemi tarafından Mevlid Kandili kutlanacak. Bu özel ve anlamlı günü ibadet ederek geçirmek isteyenler Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası ve Mevlid Kandili dilek duasını öğrenmek için araştırmalarında konuya yer vermeye başladı. Peki, Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir? Mevlid Kandili dilek duası nasıl okunur, anlamı ne?

Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası yoğun bir şekilde araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takviminde 17 Ekim Pazar günü Mevlid Kandili özel ve anlamlı bir şekilde kutlanacak. Peki, Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir? Mevlid Kandili dilek duası nasıl okunur, anlamı ne? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KANDİL DUASI

Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

Hazreti Muhammed (s.a.v) şöyle dua ederdi;

"Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim"

MEVLİD KANDİLİ DİLEK DUASI NEDİR?

Mevlit Kandili gecesinde okunması önerilen Yunus Peygamberin ettiği bir dua vardır. Bu duayı Hz. Yunus balığın karnındayken yapmıştır. İslam alimleri bu duayı okuyarak her hangi bir dilekte bulunan müminin dileğini yüce Allah muhakkak yerine getirir diyorlar. Yunus Peygamber balığın karnındayken şu duayı okuyordu: "Senden başka Allah yoktur. Allahım seni bütün noksanlıklardan uzak tutarım. Ben öz nefsime yazık edenlerden oldum."

Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okunur mu, ne zaman? Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okumanın sevabı nedir?

Mevlid Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı etsin; -"Allah'ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah'ım!"

Bu duadan sonra kişi dileğini yaradan da isteyebilir.