Pet şişede öldüren cila

Çalıştığı otelde su sandığı pet şişedeki sıvıyı içen Özde Çivici fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kadının, şişedeki mermer cilasını içtiği için zehirlendiği ortaya çıktı.

İzmir Selçuk'taki Ephesus Hitit Otel'de çalışan Özde Çivici (31), akılalmaz bir ihmalin kurbanı oldu. Halkla İlişkiler Birimi'nde görevli Çivici, 27 Aralık'ta yılbaşı balosunun tanıtım broşürlerini dağıtmak için otelde tura çıktı. İddiaya göre; Çivici, yorulunca dinlenmek için çalıştığı odaya gitti. Talihsiz kadın, odasındaki masanın üzerinde duran şişedeki sıvıyı su sanıp içti. Kısa süre sonra fenalaşan Çivici, otel personelinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Su şişesiyle yan yana

Organları zarar gördüğü anlaşılan Özde Çivici, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sır ölüm sonrası polis otelde inceleme yaptı. İçerisinde su olan şişelerle mermer cilası bulunan pet şişenin yan yana durduğu belirlendi. Çivici'nin de su sanarak mermer zeminleri parlatmada kullanılan cilayı içtiği tespit edildi. İhmali bulunduğu öne sürülen mermer ustası ve bazı çalışanlar gözaltına alındı, ifadelerine başvuruldu.

Ailesi perişan

Otopsi sonrası Özde Çivici'nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Selçuk Mezarlığı'nda toprağa verildi. Acılı baba Adnan Çivici, "Acımız var. Hepimiz mahvolduk. Bu konuyla ilgili dile getirmek istediğim bir şey yok" dedi.