Gelinim Mutfakta perde pilavı yapacak olan gelinler püf noktalarını da öğrenmek istiyor. Gündüz kuşağı show programında gelinlerin yapacağı bu lezzetli yemek ustalık gerektiren tarifler arasında yer alıyor. Seda Sayan perde pilavı malzemelerini ve yapımını anlattı. Tarifi kaçıranlar için Gelinim Mutfakta perde pilavı yapımı...
PERDE PİLAVI MALZEMELERİ
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı yenibahar
Hamuru için:
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Kalıbı yağlamak için:
100 gram tereyağı
100 gram kabuksuz badem
PERDE PİLAVI TARİFİ
Tavuk etlerini tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
Haşladığınız tavukların suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Tavuk etlerini ayıklayıp ince ince didikleyin.
Kuş üzümlerini ılık suya koyup yumuşamalarını bekleyin.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp nişastalarını iyice akıtın.
Pilav tenceresinde tereyağını ekleyip önce fıstıkların yarısını ardından pirinçleri ekleyin ve kavurun.
Kalan fıstıkları, tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
Tavuk suyundan iki bardağı ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini de pilava ekleyin.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilavın perdesi için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu çırpın.
Unu azar azar ilave ederek toplanana kadar yoğurun.
Perde pilavı tenceresini ya da kek kalıbını tereyağıyla güzelce yağlayın.
Kabukları soyulmuş bademleri tencerenin içine simetrik bir biçimde dizin.
Hazırladığınız hamuru orta kalınlıkta açıp kenarları dışa sarkacak şekilde tencerenin içine yerleştirin.
Pişen pilava didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.
Tavuklu pilavı tencerenin içine doldurun.
Yufkanın sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatın.
Hamurun üstüne de tereyağı sürün ve tencerenin kapağını kapatın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pilavı fırına verin.
30 dakika fırınladığınız pilavı ilk sıcağı çıkınca kek gibi dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...