Pembe şemsiyeli cinayet şüphelisi beraat etti

ADANA'da 17 yaşındaki Mazlum Mehmet Karadağoğlu'nu, tanınmamak için kara çarşaf giyip pembe şemsiye ile yaklaşarak öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki F.E., ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada delil yetersizliğinden beraat etti.

İddiaya göre, Mazlum Mehmet Karadağoğlu ile F.E. arasında uyuşturucu sorunu yüzünden husumet oluştu. Karadağoğlu, karşılaştığı F.E.'yi tabancayla öldürmek için ateş etmek istedi. Ancak arkadaşları Serdal Tüysüz, Karadağoğlu'nun elindeki tabancayı tutunca F.E. kaçtı. Daha sonra F.E., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Melis G. ismiyle sahte bir hesap oluşturarak Mazlum Mehmet Karadağoğlu'na arkadaşlık isteği göndererek 31 Ekim'de Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde buluşmak için sözleşti. F.E., iddiaya göre kara çarşaf giyip yanına pembe şemsiye alarak kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin kullandığı motosikletle geldiği buluşma noktasında tabancayla Karadağoğlu'nu öldürdü. Yoldan geçen Suriyeli Mustafa Bozi'nin de hafif yaralandığı saldırının ardından şüpheliler, yolda kara çarşafı atarken kullandıkları motosikletin üzerine pembe şemsiyeyi bırakıp kaçtı.

'ŞEHİR DIŞINDAYDIM'

Mazlum Mehmet Karadağoğlu'nun yanında bulunan H.S., sorgusunda çarşafı kaldırarak ateş eden kişinin F.E. olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan F.E., ifadesinde suçlamayı kabul etmedi ancak katil zanlısı olarak tutuklandı. Motosikleti kullanan kişi belirlenemeyince dosyası ayrıldı. 
'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yaralama' suçundan ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan F.E., olay günü Hatay'da olduğunu öne sürerek, "Arkadaşım Ahmet Can Tırlı ve babası Mustafa Tırlı ile birlikte Hatay'a araba bakmaya gitmiştik. Arabayı beğenmediler. Dönerken Ceyhan'a uğradık. Çay içip tatlı yedik. Saat 04.00 gibi Adana'ya döndük. Benim Mazlum Mehmet Karadağoğlu ile bir husumetim yok" dedi. Mustafa ve oğlu Ahmet Can Tırlı da F.E. ile birlikte olay günü Hatay'a gittiklerini söyledi. Ölen Karadağoğlu'nun anne ve babası ise oğullarını öldürenin kim olduğu belli olana kadar kimseden şikayetçi olmayacaklarını bildirdi. F.E., tutuklandıktan yaklaşık 5 ay sonra yapılan ara duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

'KESİN VE İNANDIRICI DELİL YOK'

Karar duruşmasında mahkeme heyeti, olay günü Mustafa Tırlı, oğlu Ahmet Can Tırlı ve F.E.'nin kent dışında olduğunu gösteren fotoğraflar ve tanık beyanlarını değerlendirdi. Cumhuriyet Savcısı ise, esas hakkında verdiği mütalaada, sanığın kasten öldürme ve yaralama suçundan cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan F.E., suçsuz olduğunu yineledi. Mahkeme heyeti sanık F.E.'nin üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verdi. Yaklaşık 5 ay tutuklu kalan F.E.'nin, beraat kararı sonrası tutuklu kaldığı süreler için tazminat davası açabileceğine hükmeden mahkeme heyeti, beraat kararı kesinleştiğinde gerçek fail ya da faillerin bulunması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını da kararlaştırdı.