Pembe Ay görüldü mü? Pembe Ay ne zaman, saat kaçta izlenebilecek?

2021 yılının ilk Süper Ay'ı için heyecanlı bekleyiş başladı. Ay'ın Dünya'ya en yakın noktaya ulaştığı an olan Pembe Ay hakkında araştırmalar da hız kazandı. Pembe ay ne zaman, saat kaçta? Pembe Ay Türkiye'den görülecek mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte hakkında tüm merak edilenler..

2020 yılının en etkileyici doğa olaylarından biri olacak Süper Pembe Ay için heyecanlı bekleyiş başladı. 2020'nin en büyük ve en parlak Ay görüntüsünü sunacak olan Süper Pembe Ay, kısa bir süre sonra gökyüzünde görsel bir şölen sunacak. Pembe ay ne zaman, saat kaçta? Pembe Ay Türkiye'den görülecek mi? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler..

PEMBE AY NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ay'ın salı günü sabahına kadar görüneceğini duyurdu.

26 Nisan Pazartesi gecesi Pembe Ay'a göz atmak için dışarı çıkın. Bu yılki iki süper aydan ilki olan bu dolunay, gün batımından sonra görülebilecek ve en yüksek aydınlığa saat 23: 33'te (EDT) ulaşacak.

2021 yılı içerisinde 3 kez daha Süper Ay olayının yaşanması bekleniyor.

PEMBE AY TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

2021 yılının ilk Süper Ay'ı bu akşamdan itibaren Türkiye'den de gözlemlenebilecek.

PEMBE AY NEDİR?

Pembe aya süper ay adı da verilmektedir. Süper Ay adı verilen gök olayı, Ay'ın yörüngesi Dünya'ya en yakın konumda olduğunda ve Ay, dolunay evresindeyken oluşuyor. Ay, normalden yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15 daha parlak bir şekilde görünüyor. Bu sebeple de pembe ay ya da süper ay deniliyor.

Pembe Ay'ın burçlara etkisi ne olacak? 27 Nisan Akrep dolunayı hangi burçları etkileyecek?