Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi, malzemeleri! Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanlı yelpaze kebabı bugün Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümüyle ekrana geldi. Program çıkan yemek tarifi, iftar menüleri içinde vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Haftanın ilk gününde gelinler yine hünerlerini sergileyecek. Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından açıklandı. Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi izleyicilerin yakından takip ettiği yemeklerden oldu. Haftanın ilk gününde gelinler bu lezzetli tarifi yapacak ve puanları toplayacak. Kanal D'nin severek takip edilen yemek yarışmasında yapılan yemekler akşam ne yapsam derdine düşen seyirciler içinde alternatif oluyor. Peki, Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi ve malzemeleri sizlerle...

PATLICANLI YELPAZE KEBABI MALZEMELERİ NELER?

2 adet patlıcan

Köftesi İçin;

500 gram kıyma (dana/tavuk)

1 adet soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pul biber

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kekik

Tuz

Sosu İçin;

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı ılık su (400 ml)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş rendelenmiş sarımsak

Kekik

Tuz

PATLICANLI YELPAZE KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle patlıcanlar yıkanır, uçları alındıktan sonra ortadan 2'ye kesilir.

Her iki tarafına bıçağın kalın tarafı konulur yelpaze şeklini oluşturulur. Ne çok ince ne de çok kalın şekilde çizikler atılır. Yanındaki bıçaklar, patlıcanı aynı derinlikte kesmeniz için yardımcı olacaktır.

6 kez kestikten sonra bıçakları kenara çekip, 7'inci kesikle diğer tarafından patlıcan ayrılır. Bu işlem, bitene kadar tekrarlanır.

Acısını almak için, 30 dk tuzlu suda bekletilir

Bu arada ayrı bir kabın içinde köfte harcı hazırlanır. Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ ve damak tadınıza göre ayarladığınız baharatlar eklenir, macun haline gelene kadar yoğrulur.

Sosu için; bütün malzemeler ayrı bir kabın içinde, salça eriyene kadar güzelce karıştırılır ve kenarda bekletilir.

Patlıcanların suyu süzülür, tatlı çatalı yardımıyla aralarına azar azar harçtan doldurulur. Fazlalığını, çatalın arkasıyla sıyırabilirsiniz.

Üzeri düz olmasına özen gösterin, piştikten sonra taşıp görüntüyü bozmaması adına.

Doldurulmuş patlıcanlar derin bir fırın kabına alınır. Sos, her bir patlıcanın üzerine kaşıkla gezdirilir.

Isıtılmış 175 dereceli fırında, patlıcanlar ve köfteler pişene kadar pişirilir.

NOT: Patlıcanlar fırında pişerken, üzerleri kurumaması için arada kaşıkla kenarındaki sostan alıp üzerlerine gezdirilir.

PATLICANLI YELPAZE KEBABI PÜF NOKTALARI NELERDIR?

Patlıcanlı yelpaze kebabı için, patlıcanları tabanına kadar gelmeyecek şekilde ve aynı kalınlıkta dilimlemeye dikkat edilmelidir.

Patlıcanlar acısının çıkması için, suda bekletilmelidir.

Köfte harcının macun kıvamı alana kadar, iyi bir şekilde yoğrulmasına özen gösterilmelidir.

Patlıcanların araları harç ile doldurulduktan sonra, düzgün bir görüntü elde edebilmek ve piştikten sonra harcın taşmaması için, fazlalıkları sıyrılmalıdır.

Patlıcanlar fırında pişerken kurumaması için, arada kaşıkla kenarındaki sostan alınıp, üzerlerine gezdirilmelidir.