Patlayıcı uzmanı Esra, depremin izlerini siliyor! Kadın eliyle ağır yıkım

Kahramanmaraş'taki depremlerde ağır hasar alan binaların duvarına delikler açıp dinamit yerleştiren Esra Eken, tek tuşla riskli yapıları ortadan kaldırıyor.

AA

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binaların yanı sıra yüzlerce yapı da hasar aldı. Riskli yapıların yıkımında en riskli işlemi ise maden mühendisi ve patlayıcı uzmanı Esra Eken (38) yürütüyor. İnsanların girmeye bile cesaret edemediği binaların duvarında ve kolonlarda yüzlerce delik açan Eken, daha sonra tek tek dinamit kapsülü yerleştiriyor; patlayıcıları birbirlerine kabloyla bağlıyor. Kimi zaman günlerce süren işlemin ardından dinamit ateşleme tuşuna basan genç kadın, binaların güvenli şekilde yıkılmasını sağlıyor.

Şimdiye kadar 7 binayı yıkan kadın patlayıcı uzmanı, sırada 160 apartmanın daha olduğunu söyledi.

Esra Eken duvarda açtığı yüzlerce deliğe dinamit kapsülü yerleştiriyor.

SIRADA 160 BİNA VAR

Esra Eken, çevresindekilerin kendisine 'Bombacı kadın' olarak seslendiğini söyledi. Eken, "Patlatma işi erkeklere özgü bir işmiş gibi gözüküyor. Fakat görüldüğü üzere kadınlar istedikten sonra yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Başından sonuna dinamitin dolumundan patlatmasına kadar görev alıyorum" diye konuştu.

Yıktığı binalarda yaşayanlara ait not ve eşyalarla karşılaşınca duygusal anlar yaşayan Eken, "Yaşanmışlıklarını onlar kadar hissediyoruz" dedi.