Patlama anında Meydan’da kaç kişi vardı?

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında İçişleri Bakanlığı’nın ilk açıklamasına göre 30 ölü, 126 yaralı var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamayla ilgili 6 savcının görevlendirildiğni açıkladı. Emniyet kaynakları da patlama sırasında alanda 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

1

Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.04'te patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre patlamada 30 kişi öldü, 126 kişi de yaralandı. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

Emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

6 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ 

ANKARA‘da patlama ile ilgili olarak Ankaar Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak 6 savcı görevlendirildiğini açıkladı. Kodalak "Şu anda kimlik tespit çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Olayla ilgili bir başsavcı vekili olmak üzere toplam 6 savcı görevlendirdim. Ölü sayısı henüz netleşmedi, çok yönlü araştırıyoruz. Bir şey söylemek için şu an çok erken, henüz deliller toplanıyor” dedi.
Bir seminer için İstanbul’a görevli gittiğini belirten Başsavcı Kodalak, “patlama olayının ardından seminer iptal edildi. Ankara’ya dönüyorum” dedi.