Paskalya Bayramı 2019 ne zaman?

Paskalya Bayramı her yıl, bahar ekinoksunun ardından oluşan ilk dolunayı takip eden Pazar günü başlar. Mart sonundan nisan sonuna kadar olan dönemi kapsıyor. Haberimiz içerisinden Paskalya Bayramı kutlama mesajlarına ve merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

 Her yıl, bahar ekinoksunun ardından oluşan ilk dolunayı takip eden Pazar günü başkayan Paskalya Bayramı, mart sonundan nisan sonuna kadar olan dönemi kapsıyor. 2018 yılında Paskalya Bayramı’nı batıdaki Katolikler 1 Nisan 2018 tarihinde, doğudaki Ortodokslar ise 8 Nisan 2018 tarihinde kutlandı.

PASKALYA BAYRAMI NE ZAMAN?

Paskalya, yaklaşık olarak mart sonundan nisan sonuna kadar olan dönemi kapsar. Paskalya Bayramı 2019 yılında 21 Nisan'da kutlanıyor.

2018 yılında Paskalya Bayramı’nı batıdaki Katolikler 1 Nisan 2018 tarihinde, doğudaki Ortodokslar ise 8 Nisan 2018 tarihinde kutlandı.

Paskalya Bayramı her yıl, bahar ekinoksunun ardından oluşan ilk dolunayı takip eden Pazar günü başlar.

PASKALYA NEDİR?

Paskalya tüm Hıristiyanlar tarafından kutlanır. Yaygın olarak kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekler vardır. Bunlar arasında en yaygını şahısların birbirine genellikle çikolatadan yapılan Paskalya tavşanı ve Paskalya yumurtası hediye etmesidir.