Parmak operasyonu! 2 bin km'lik mesafede zamanla yarış

Malta-İstanbul hattında nefes kesen 19 saat. Çantadaki parmağı kurtardılar. Malta'da parmağı kopan Türk genci, doktorların ‘çöpe at' dediği parmağıyla 19 saat sonra İstanbul'a gelip 11 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.

DHA

Malta'da görevli makine mühendisi Berk Altınelli'nin (29) sağ el işaret parmağı 2 ay önce denizde görevdeyken kaza sonucu ekleminden koptu. Parmağını bulup buza saran mühendis, hastaneye kaldırıldı. Doktorlar geç kalındığını içir parmağı çöpe atacaklarını söyledi.

BUZ BİLE VERMEDİLER

Altınelli, İstanbul'daki diş hekimi dayısına durumu bildirdi. Ailenin ulaştığı Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, kopan uzvun en geç 9 saatte yerine dikilmesi gerektiğini söyleyerek "Risk alıp deneyeceğim" dedi.

Genç mühendis yaşananları şöyle anlattı: "Parmağımı doku ölmesin diye buza koymalıydım ama hastaneden vermediler. Saatlerce pansuman yaptıramadım. Pandemi nedeniyle her yer kapalı. Arkadaşımın annesinin dolabında buz aküsü, sabah da zar zor uçak bilet bulduk. İstanbul'a gelmem 19 saati geçti. Havaalanından ambulansa bindirilip acil ameliyata alındım. Sırt çantamdaki parmağım yerine dikildi. 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözü çok doğruymuş."

LİTERATÜRE GİRDİ

11 saat süren ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, "Literatüre giren bir operasyon oldu. Çünkü çok uzun süre sonra yapılabildi. Parmağın kanlanması 25'inci saatte gerçekleşti" diye konuştu.