MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde şefler yarışmacılardan pankek yapmalarını istedi. Bunun üzerine Pankek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Haftaya kaptanlık oyunu ile başlayacak olan yarışmacılar en iyi pankeki yapmak için ter dökecekler. Pankek tarifi ve malzemelerini sizler için derledik...
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın.
Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.
Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın.
Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.