Pankek nasıl yapılır?

Akıtma olarak da bilinen, kahvaltıları lezzetli ve doyurucu hale getiren pankekin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Oldukça pratik ve doyurucu olan pankek aynı zamanda da çocukların sevgilisi. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilen pankek, yapması zor gibi düşünülse de aslında hiç de öyle değil. Akçaağaç şurubu ile harika giden pankek nasıl yapılır?

Filmlerde sürekli gördüğümüz, bir kere yaptın mı Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pankekin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok sevdiği lezzet olan pankek, çikolata, reçel gibi tatlı gıdalar ile de harika bir ikili oluşturuyor. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan pankeki yapmak ise düşünüldüğü gibi zor değil. Evinizde olan malzemeler ile pratikçe yapabileceğiniz pankek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

PANCAKE (PANKEK) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 tutam tuz

Pişirmek için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için:3 yemek kaşığı bal

PANCAKE (PANKEK) TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

PANCAKE (PANKEK) TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve  yarım su bardağı şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.

Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.

2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.

Pancake (Pankek) Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

PANKEK TARİFİ PÜF NOKTASI

Hamurun kıvamının tam ayarında olmasıdır. Denedikçe siz de göreceksiniz ki eğer kıvamı çok akıcı olursa yeterince puf puf ve kabarık olmayacaktır. Kıvamı akacak kadar akışkan ama mümkün olduğunca da koyu yapmanızı öneririm. Kaşığa doldurup ısınmış tavaya dökünce yavaş bir şekilde yayılmalı, kaşığın ucu ile dökerseniz daha yuvarlak olur, bir tarafı pişince diğer yüzünde kabarıklar oluşacaktır, sıcaklığı iyi ayarlamalısınız ki hemen bir tarafı yanmasın. Bütün bunlar denemelerle alışkanlık halini alıyor zamanla ve kıvamını da sıcaklığı da hemen ayarlıyorsunuz. İlk denemede tutturamayanlar hemen umutsuzluğa kapılmasın bence, bu enfes pankekleri emin olun çok seveceksiniz :)

PANKEK SUNUMLARI

Elde ettiğiniz pankeklerin orta kısmını şekilli bir kurabiye aparatı ile çıkartarak diğer yarısının üzerine çikolata sürüp, ortasına şekil verdiğiniz pankekleri çikolatalı pankeklerinizin üzerine kapatarak çikolata dolgulu pankek elde edebilirsiniz.

Pankeklerinizin arasına çikolata sürüp içerisine çilek, muz gibi meyveler ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Isıya dayanıklı kalıplar alıp tavaya yerleştirerek pankeklerinizi farklı şekiller oluşturarak pişirebilirsiniz.

Pankeklerinize külah şekli vererek içerisine krema sıkabilir dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Külah şeklini nasıl vereceğinizi öğrenmek istemez misiniz? Külah pankek tarifi için tıklayın.

KAKAOLU PANKEK YAPILIR MI?

Farklı bir tat, farklı bir görüntü elde etmek istiyorsanız pankekinizi kakaoluda yapabilirsiniz. Kakaolu pankek tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

ÇİKOLATALI PANKEK

Çikolatalı pankek oldukça rağbet gören bir pankek çeşididir. 7'den 70'e herkesin beğeneceği çikolatalı pankeki yapmak gözünüzü korkutmasın. Çikolatalı pankek yapımını merak ediyorsanız linke tıklamanız yeterli.

PANKEK PASTA YAPILIR MI?

İlk duyduğunuzda biraz ilginç gelebilir kulağınıza. Ama evet herkesin bayılarak yediği pankeklerden pastada yapılmaktadır. Pankek pastalarla tam bir lezzet şöleni yaşanmaktadır. “Pankek pasta nasıl yapılır?” sorusunun cevabını almak için linke tıklamanız yeterli olacaktır.

PANKEK KALORİ

Orta büyüklükte 1 adet pankek yaklaşık olarak 437 kaloriye denk gelmektedir.