Panikleyen zehir tacirleri kendilerini ele verdi! Maket polise yakalandılar

Yol kenarındaki maket polis aracını gerçek sanan sürücü, geri manevra yapıp kaçtı, bunu gören bir kişi ihbarda bulundu. Yakalanan araçtan 28 bin uyuşturucu hap ve metamfetamin çıktı.

DHA

Ankara'da Yapracık mevkiinde otomobille seyir halinde olan zehir tacirleri, yol kenarında bulunan ve tepe lambası yanıp sönen maket polis aracını gerçek sanınca paniğe kapıldı. Araç sürücüsü makete 100 metre kala önce durdu, sonra geri manevra yaparak kaçtı. O anlara tanık olan başka bir araç sürücüsü durumu polise bildirdi, aracın plakasını verdi.

Polatlı girişinde polisin 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli araba, kovalamaca sonucu yakalandı, içindeki 3 kişi gözaltına alındı. Araçta 2 torba içinde 28 bin uyuşturucu hapla bir miktar metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucudan haberleri olmadığını öne süren Erinç Arslangöz, Zeki Özdoğan ve Gürkan Karaoğlan, mahkemece tutuklandı.

15'ER YIL HAPİS İSTEMİ

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özdoğan, sosyal medyada tanıştığı kişiden aldığı uyuşturucu maddeleri yine internetten bulduğu 'Serhat' adlı kişiye sattığını öne sürdü. Mahalleden arkadaşlarının arabasıyla teslimata gittiğini iddia eden sanık, "Uyuşturucudan diğer iki kişinin haberi yoktu" dedi. Mahkeme, 15'er yıla kadar hapsi istenen sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.