Pandemiden önce aşıyı buldu, sırlarıyla öldü

Koronanın pandemi ilan edilmesinden 5 hafta önce aşı için patent başvurusu yapan Çinli Yusen Zhou'nun bundan 3 ay sonra öldüğü ortaya çıktı. Bu ölüm, virüsün laboratuvardan yayıldığı iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Dünyada 3 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs salgınında yeni bilgiler ortaya çıktı. Çinli bilim insanı Yusen Zhou'nun, 24 Şubat 2020'de Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir Kovid-19 aşısı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, aşı için patent başvurusu Çin, virüsün insanlara bulaştığını ilan etmesinden sadece 5 hafta sonra gerçekleşti.

'YAKIN' ÇALIŞMIŞ

Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir şekilde patent başvurusu yapması Çinli yetkililerin virüsü itiraf ettiklerinden çok daha önce bildiğine işaret ediyor. Zhou'nun ayrıca, yarasalarda korona üzerine yaptığı araştırmalarla ünlü laboratuvarın müdür yardımcısı Shi Zhengli de dahil olmak üzere Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki (WIV) bilim insanlarıyla 'yakın bir şekilde çalıştığı' biliniyor. Zhou, patenti aldıktan üç aydan kısa bir süre sonra gizemli bir şekilde öldü. Çin medyasında hiç yer verilmeyen bu ölümün ardından koronavirüsün ülkedeki laboratuvardan yayıldığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi.