Gelinim Mutfakta padişah tatlısı nasıl yapılır? Padişah tatlısı tarifi, malzemeleri!

Padişah tatlısı tarifi ve malzemeleri, Gelinim Mutfakta ekrana geldi. Kanal D'de yayınlanan yarışmada bugün final heyecanı yaşanıyor. En lezzetli tatlıyı yapan gelin yarışmacı çeyrek altını kazanacak. Seda Sayan tarafından verilen Gelinim Mutfakta padişah tatlısı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Padişah tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Padişah tatlısı tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Hafta içi her gün ekrana gelen yapımda bir isim günün sonunda çeyrek altın kazanıyor. Cuma günleri programda tatlı tarifleri yapılıyor. Ekran başındaki izleyiciler padişah tatlısı tarifini evlerinde deneyecek. Gelinim Mutfakta padişah tatlısı nasıl yapılır?

PADİŞAH TATLISI MALZEMELERİ

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

3 yemek kaşığı sıcak su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kreması için:

1 su bardağı süt

1 paket krem şanti

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

PADİŞAH TATLISI TARİFİ

Şerbet için olan şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin.

Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bu esnada krema için kek ve krem şantiyi güzelce çırpın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın.

Kek için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın.

Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu da ilave edin ve iyice çırpın.

Yumurta beyazı köpüklerini de söndürmeden kek hamuruna ilave edin.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da kek hamuruna ekleyin ve karıştırın.

Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve kek hamurunu kalıba aktarın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.

Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra ikiye bölün.

Şerbetin yarısını alt tabana dökün.

Üzerine krem şantinin tamamını yayın.

Kekin üst tabanını sekiz parçaya bölüp krem şantinin üzerine yerleştirin.

Kalan şerbeti de kekin üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...