Özel okul teşvik sonuçları açıklandı

Günlerdir heyecanla beklenen özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları, beklendiği gibi 24 Eylül'de ilan edildi. MEB tarafından açıklanan sonuçlara ''basvurular.meb.gov.tr'' adresinden ulaşılıyor

Günlerdir heyecanla beklenen özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları, beklendiği gibi 24 Eylül'de ilan edildi. MEB tarafından açıklanan sonuçlara "basvurular.meb.gov.tr" adresinden ulaşılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek olan sonuçlara "https://ookgm.meb.gov.tr/" adresinden 24 Eylül pazartesi günü itibariyle ulaşılacak. Sonuçların bugün açıklanması bekleniyor, MEB henüz sonuçların açıklanacağı saat ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Tercihler 7 Eylül ve 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yerleştirme sonuçları 17 Eylül tarihinde erişime duyuruldu.

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 24-28 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DÜŞÜK GELİRLİLERE DAHA FAZLA PUAN

Özel okula kayıt yaptıran, eğitimine devam eden ve yüzde 51’in altında burslu okuyan öğrenciler teşvikten faydalanabiliyor. Öğrencinin başarı durumu, disiplin cezası almamış olması, ailenin aylık geliri, anne-babanın durumu gibi faktörler teşvik verilecek öğrenciyi belirlemede etkili oluyor.

Düşük gelirli ailelerin çocuklarına daha fazla puan veriliyor. Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedeli yüzde 35’i kasım, yüzde 35’i şubat, yüzde 30’u haziran aylarında olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödeniyor. Geçen yıl ara sınıflarla birlikte toplam 340 bin öğrenci yararlanıyordu. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk kez teşvik verileceklerin sayısı ise ‘Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama Kılavuzu’nda yer aldı.