Özel Harekat eğitiminden geçen kadın polisler tehlikeli görevleri başarıyorlar

Emniyet Teşkilatı'nın kadın polisleri zorlu Özel Harekat eğitimlerini başarı ile tamamlayıp tehlikeli görevleri layıkıyla yerine getiriyor.

Emniyet teşkilatının göz bebeği kadın özel harekat polisleri, Çankırı Polis Özel Harekat Merkezi'nde eğitim görüyor. Zorlu eğitimlerin ardından mezun olan polisler tehlikeli görevleri başarıyla tamamlıyor.

"VATAN AŞKI CİNSİYET AYRIMI YAPMAZ"

Eğitimleri esnasında zorlu parkurları, aşılmaz denen engelleri bir bir geçen kadın özel harekat polislerinin en büyük motivasyonu ise vatan sevgisi.

Ekipler, "kadınlar yapamaz" denen mesleğin kadınlar tarafından yapılabildiğini gözler önüne seriyor.

"Bu işin cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesi olduğunu göstermek için buradayız. Bu şanlı teşkilat için canımız pahasına hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz."

ZORLU EĞİTİMLERDEN GEÇİYORLAR

Kadın özel harekat polislerine herhangi bir toplumsal olay ya da terör durumunda neler yapmaları gerektiği profesyonel eğitimciler tarafından en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor.

Operasyonel taktik ve dağcılık, ileri seviye atış teknikleri, keskin nişancılık ve kule eğitimleri gibi 6 ay süren birçok zorlu eğitimden geçen kadın özel harekat ekipleri, eğitimleri sonrasında görev yerlerinde terörle mücadele edecek.