Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Türkiye genelinde il, ilçe ve kırsal merkezlerde kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Seçmenler sandık başına giderek oylarını verecekler. YSK, seçime katılacak 10 partiyi, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olarak açıklamıştı
CUMHURBAŞKANLIĞI OY PUSULASI NASIL?
Adayların seçim pusulasındaki sıralarının belirlenmesi için ise dün kura çekimi yapıldı.
Buna göre, birinci sırada Muharrem İnce, ikinci sırada Meral Akşener, üçüncü sırada Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü sırada Selahattin Demirtaş, beşinci sırada Temel Karamollaoğlu ve altıncı sırada da Doğu Perinçek yer alacak.
OY PUSULASI NASIL OLACAK?
HANGİ PARTİ KAÇINCI SIRADA OLACAK?
1- Cumhur İttifakı
2- HÜDA-Par
3- Vatan Partisi
4- Halkların Demokratik Partisi
5- Bağımsız Türkiye Partisi
6- Millet İttifakı
SEÇMENE İKİ OY PUSULASI VERİLECEK
Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.
Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.
İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.