Son dakika: Ramazanda otel rezervasyonu yapılacak mı? Oteller açık mı, kapalı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası ramazan ayı içerisinde uygulanacak yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Yeni tedbirlerin detayları merak konusu oldu. Oteller açık mı, kapalı mı? Ramazanda otel rezervasyonu yapılacak mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna duyurduğu tam kapanmanın detayları belli oldu. Bu kapsamda yeni kısıtlamaların detayları belli açıklanmış oldu. Oteller açık mı, kapalı mı? Ramazanda otel rezervasyonu yapılacak mı? İşte tüm merak edilenler...

OTELLER AÇIK MI, KAPALI MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Buna göre oteller hakkında Başkan Erdoğan'ın açıklaması ise şu şekilde:

"Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir."

Genelgede, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirildiği belirtildi.

Oteller ile ilgili olarak ise sadece kendi müşterileriyle hizmet vereceği açıklandı.

Turistik tesisler dahil tüm konaklama tesislerinin (otel, motel, apart otel, pansiyon vb.) içerisinde bulunan yeme-içme yerleri, sadece konaklamalı müşterilerle sınırlı olmak ve aynı masada en fazla 2 kişiye servis açılmaması kaydıyla hizmet verebilecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor?

Bugün marketler kaça kadar açık? Hafta sonu marketler açık olacak mı, saatleri nasıl?

Bugün kuaförler açık mı? Ramazanda kuaför ve berberler açık mı, kapalı mı?

AVM'ler kapandı mı? Ramazan'da AVM'ler açık mı, kapalı mı?