ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM'nin verdiği o tarih

ALES sonuçları için adayların beklentisi devam ediyor. Lisans öğrenimlerinin ardından Yüksek Lisans aşamasına geçmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı ALES, sonuçları ile sınavın tamamlanmasının ardından araştırılmaya başlandı.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, akademik kariyer hedefi bulunan adaylar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Peki, on binlerce kişinin merakla araştırdığı ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonbahar dönemi ALES sonuçlarının açıklanma tarihi hakkında ÖSYM tarafından verilen net bir bilgi yok fakat 2 hafta içinde açıklaması bekleniyor. Sonuçları ÖSYM'nin sitesinden takip edebilirsiniz. 

19 KASIM ALES SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM GİRİŞ EKRANI

ALES SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI TIKLA ÖĞREN 

ALES SONBAHAR SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUYOR?

ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde senenin ikinci ALES'i yani güz dönemi olarak düzenlenen sınav Pazar günü gerçekleşti. Sınava giren binlerce adayın sınav heyecanını atlattığı an içinde başlayan yeni bir diğer heyecan ise ALES'in ne zaman açıklanacağı sorusu oldu. Bu senenin ilkbahar dönemi ALES'i 8 Mayıs günü gerçekleşmişti ve sınav sonucu 25 Mayıs'ta açıklanmıştı. Sonbahar dönemi ALES sonuçlarının açıklanma tarihi hakkında ÖSYM tarafından verilen net bir bilgi yok fakat 2 hafta içinde açıklanaması bekleniyor. Sonuçları ÖSYM'nin sitesinden takip edebilirsiniz.

ALES SORULARI CEVAPLARI YAYINLANDI 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dün gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın  (ALES) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. ALES soruları ve cevapları heyecanla bekleniyor. İlkbaharda 7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:15’den itibaren erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir. 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.