Diyanet Osmaniye bayram namazı vakti 2021! Osmaniye bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Osmaniye bayram namazı saati belli oldu. Diyanet Osmaniye bayram namazı vaktini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ''Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz.'' açıklamasında bulundu. Peki, Osmaniye bayram namazı saat kaçta 2021? Diyanet Osmaniye bayram namazı vakti ve kılınışı

Peygamber Efendimizin "Allah'ım, Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur" diye dua ettiği mübarek Ramazan ayına nihayete erdirmenin ve bayrama ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu sene bayramın ilk günü 13 Mayıs'ta idrak edilecek. Bayram namazları 13 Mayıs sabahı camilerde kılınabilecek. Peki, Osmaniye bayram namazı saat kaçta 2021? Diyanet Osmaniye bayram namazı vakti ve kılınışı

DİYANET İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

OSMANİYE NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

OSMANİYE BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇ 2021?

Diyanet'e göre Osmaniye'de bayram namazı 06:00'da kılınacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL NİYET EDİLİR?

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek.

BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Bayram namazı 2 rekat olarak kılınmaktadır.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1.REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2.REKAT

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ismini zikrettiği tek ay olan Ramazan, bir kez daha kavuşma fırsatını yakaladığımız mübarek bir aydır. Bu ay müslümanların kavuşmayı en çok arzu ettiği bir aydır. Zira bu ay müjdelerle doludur. Hiç bir aya nasip olmayan oruç bu aydadır. Hiç bir aya nasip olamayan Kadir gecesi bu ayın içindedir.

Bin aydan hayırlı olma gibi bir faziletin sahibidir. Hakkı batıldan ayıran, iyiyi kötüden ayırt eden, yer yüzünün en son ilahi mesajı Kur'an-ı Kerim kendisinde indirilen bir aydır. Teravih namazının sadece kendisinde kılındığı tek aydır. Cennetin kapılarının sonuna kadar açıldığı, Şeytan'ın zincirlendiği tek aydır Ramazan. Cehennemin kapılarının kilitlendiği bir aydır.