Gelinim Mutfakta oruk kebabı nasıl yapılır? Oruk kebabı tarifi, malzemeleri!

Oruk kebabı tarifi ve malzemeleri ekran başında bulunan izleyenlerin ilgisini çekti. Yeni haftanın ilk gününde gelinler lezzetli yemekler yapmaya devam ediyor. Günün sonunda en yüksek puanı alan gelin çeyrek altını kazanırken cuma büyük finalde 5 altın bileziği elde ediyor. Gelinim Mutfakta oruk kebabı nasıl yapılır? Oruk kebabı tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler oruk kebabı yapıyor. 4 yarışmacı hünerlerini sergileyerek günün sonunda verilen çeyrek altın için yarışacak. Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından biri olan Gelinim Mutfakta'da oruk kebabı tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Peki, Gelinim Mutfakta oruk kebabı nasıl yapılır?

ORUK KEBABI MALZEMELERİ

1 kg kıyma (kuzu-dana karışımı)

1 çay bardağı ince bulgur

Yeteri kadar sıcak su

1 adet soğan

2 diş sarmısak

2 tatlı kaşığı biber salçası

2 adet kırmızı biber

Tuz

Kimyon

Pulbiber

Servis için:

Közlenmiş domates, biber, tırnak pide

ORUK KEBABI TARİFİ

Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Bir kapak kapatıp, 10 dakika suyunu çekmesi için bekletin. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkın. Kırmızı biberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma, soğan suyu, dövülmüş sarımsak, salça, çekilmiş kırmızı biber, tuz, kimyon ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri ahşap şişlere geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin. Tırnak pide, domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.