Kocaeli Ormanya Hobbit Evleri açık mı? Ormanya açık mı?

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarının ardından bazı il valilikleri ormana girişleri yasakladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin yasaklandığını bildirdi. Ormanya'ya gitmek isteyen vatandaşlar ''Ormanya açık mı? Kocaeli Ormanya Hobbit Evleri kapalı mı?'' sorularının yanıtını araştırmaya başladı...

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormana girişlerin yasaklandığı illerden biri Kocaeli oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sıcaklıkların artışı ve yangın riski sebebiyle yasak kararının alındığını bildirdi. Peki, Ormanya açık mı? Kocaeli Ormanya Hobbit Evleri kapalı mı?

ORMANYA AÇIK MI?

Ormanya dahil Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlara girilmesi yasaklandı. Yasak süresi ise belirtilmedi. Ancak mesire alanları yasak değil.

Hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin, ateş yakılmasının ve havai fişek atılmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığını aktaran Yavuz, "Lütfen kurallara uyalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ'UN PAYLAŞIMI:

Hava sıcaklıklarının artması ve yangın riski nedeniyle İl genelinde ;

Ormanlık alanlara girilmesi,

Ateş yakılması,

Havai fişek atılması,

İkinci bir emre kadar yasaklanmıştır.

Lütfen kurallara uyalım.

Ormanlarımıza sahip çıkalım.

Size güveniyoruz