‘Organize işler' poliste bitti... Göçmen kaçakçılarının yöntemleri deşifre oldu! Boş evleri öğrenip ikameti taşımışlar

Aralarında polis ve memurların da olduğu göçmen kaçakçılığı çetesi çökertildi. Çetenin yöntemleri de deşifre oldu. Nüfus memurunun tespit ettiği boş evlere yabancıların ikametgâhlarının taşındığı; usulsüz işlemlerle de oturum izni çıkarıldığı belirlendi.

İHA

İstanbul'daki göçmen kaçakçılığı yapan bir şebeke çökertildi. İlk operasyonda yakalanan çete lideri Hasan G.'nin telefonu incelendi; biri emekli 4 polis ile 2 nüfus müdürlüğü çalışanı ve 1 de vergi dairesi memuruyla irtibatlı olduğu saptandı. İkinci operasyonla birlikte toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirildikçe çetenin yöntemleri bir bir deşifre edildi. İddiaya göre, gözaltına alınan memurlar, İl Göç İdaresi Müdürlüğü üzerinden usulsüz işlemler yaptı; yasadışı yollarla ülkeye gelen yabancılara ikamet izni aldı.

EV SAHİPLERİNİN HABERİ YOK!

Şebeke üyelerinin, oturum ve ikamet izni almak isteyen yabancıları üçüncü şahısların adreslerinde oturuyor gibi gösterildiği belirlendi. Ev sahibinin haberi dahi olmadan dairesinde gösterilen yabancılara usulsüz ikamet izni alındığı ve tüm bu işlemleri maddi menfaat karşılığında yaptıkları ortaya çıktı. Çetenin boş evleri belirlemek için nüfus memuru S.B.'den bilgi aldığı; bu adreslerin ise motosikletli kurye F.Ö. tarafından kontrol edildiği öğrenildi. Uygun olan adresler, sahte belgeler üzerinden yabancıların kaldığı konutlar olarak gösterildi.