Organ nakliyle sağlığına kavuştu! 12 yıllık eşine 'hayat' bağışladı

20 yıldır hepatit B ile mücadele eden İlona Özbay'ın karaciğer nakli olmasına karar verildi. 12 yıllık eşi için hiç düşünmeden ameliyat masasına yatan Burak Özbay, karaciğerinden parça verdi.

İstanbul'da yaşayan İlona Özbay (38), 20 yıl önce Hepatit B virüsüne yakalandı. İlaç tedavisi gören Özbay, 12 yıl önce Burak Özbay ile evlendi. İki çocuk annesi genç kadın, yıllar içinde spora başlayınca halsizlik ve sararma şikâyetleriyle hastaneye gitti.

"SAKİN OL BEN VARIM"

Yapılan tetkiklerde genç kadının kronik karaciğer yetmezliği (siroz) hastalığı geliştiği belirlendi. Eşi Burak Özbay, hiç vakit kaybetmeden eşi için ameliyat masasına yatma kararı aldı. Genç adamdan alınan karaciğer, İlona Özbay'a nakledildi ve genç kadın yıllar sonra sağlığına kavuştu. Özbay, "Ameliyat öncesi strese girdim. Çok korktum ama eşim 'sakin ol ben varım kan gruplarımız uyumlu sana ben karaciğerimi vereceğim' dedi. Dünyalar benim oldu" dedi. Burak Özbay ise, "Aynı yastığa baş koyduğunuz insan için bunu yapmak zorunda hissediyorsunuz. Gurur duyuyorum" dedi.