Ören Bayan cinayetinde sanık çifte müebbet istemi

Ören Bayan’ın sahibi Jak Karako ve eşi Georgia Karako’yu öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan hizmetçi karı kocaya savcı mütaalasında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16’şar yıla kadar hapis cezası istendi.

1

HİLAL YILDIRIM / HABER MERKEZİ

Ünlü iplik markası Ören Bayan’ın eski sahipleri Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69), 21 Ağustos 2014 tarihinde Beşiktaş’ta ki lüks sitedeki villalarında öldürülmüştü. Karako çiftinin yanında 4 ay önce işe başlayan hizmetçiler Farkhodjon Yusupov ve eşi Gulbakhor Yusupova fail olarak yakalanmıştı. Sanıklar, evden aldıkları ziynet eşyaları ve giysilerle Özbekistan’a kaçmak isterken yakalanmıştı.    
  
MAL VARLIĞINI ÖĞRENİNCE ÖLDÜRMEYİ PLANLADILAR
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Gülbahar Yusupova, Farkhodjon Yusupov ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Karako çiftinin çocukları İzzet Karako ve Raika Kamhi de avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşma savcısı Ümit Ocak esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında Özbekistan’dan gelen sanıkların çalışıp biraz para biriktirerek ülkelerine dönmek amacında oldukları ancak yanında çalıştıkları maktüllerin ciddi bir mal varlığına sahip olduklarını ve bir kısım para ve ziynet eşyalarını  evde bulunan kasalarda sakladıklarını anladıkları ve bunun üzerine maktülleri öldürmek için plan kurdukları anlatıldı.  

KIYAFETLERİNİ DE ÇALMIŞLAR
Mütalaada, sanıkların Karako çiftinin oğlu İzzet Karako’nun il dışında olmasını fırsat bilerek bıçak, çekiç ve tornavida ile cinayeti işledikleri ifade edildi. Mütalaada sanıkların cinayeti işledikten sonra maktüllere ait olan çanta ve cüzdanlarında bulunan paraları aldıkları, maktüle Georgia’da bulunan kasa anahtarını alarak evde bulunan kasayı açarak para ve ziynet eşyalarını aldıkları ve yine evdeki çok sayıdaki valize evin değişik yerlerinde bulunan maddi değeri olan gümüş eşyaları, pahalı ayakkabı ve kıyafetlerini aldıkları belirtildi.

DELİLLERİ YOK ETMEK İSTEDİLER 
Mütalaada sanıkların delilleri ortadan kaldırmak için yangın çıkarmak istedikleri evin tüm kapı ve pencerelerini kapatıp, ışığı açık bırakarak doğal gaz borusunu kestikleri ve ardından taksiye binerek kaçtıkları ifade edildi.
 
2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 
Olayın ve sonrasında sanıkların yakalanma sürecinin detaylı anlatıldığı mütalaada her iki sanık için de “tasarlayarak kasten öldürme, geceleyin evde silahla yağma ve yangın tehlikesi çıkarma” suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16’şar yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

“HİÇ PİŞMAN OLMADILAR”
Karako ailesinin avukatları, savcının mütalaası yönünde karar verilmesini istedi. Avukatlar, sanıkların suçu birlikte planlayarak işledikleri ve hiçbir duruşmada pişman olduklarını söylemediklerini kaydetti.
 
“EŞİM SUÇSUZ TEK BAŞIMA İZLEDİM” 
Sanık Farkhodjon Yusupov söz alarak pişman olduğunu söyledi. Sanık cinayeti tek başına işlediğini, eşinin suçsuz olduğu iddiasını tekrarladı.
Mahkeme, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için avukatlara süre verdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.