Önce can sonra mal! Tahliye sonrası ikinci plan

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlardan yargılanan Dilan Polat'ın tahliyesinden sonra konuşan avukatı, el konulan lüks araçlar ve şirketler için diğer sanıkların da tahliye olmasıyla gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Akşam Gazetesi

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından hakkındaki soruşturma nedeniyle tutuklanan Dilan Polat, avukatlarının yaptığı başvurunun ardından 288 gün sonra tahliye edildi. Polat'ın avukatı Sevinç Horoz tahliyenin ardından açıklamalarda bulundu.

ÖNCELİK TAHLİYESİYDİ

Polat'ın tahliye edilmesinin ardından el konulan gayrimenkulleri, lüks araçları ve kayyum atanan şirketlerinin akıbeti merak konusu oldu. Sevinç Horoz, "Bizim önceliğimiz tahliye oldu. Dolayısıyla, şirketler, el konulan gayrimenkul ve diğer taşınmazlar şu anda ikinci planda. Diğer müvekkillerin de tahliye edilmesinden sonra el konulan taşınmazlar için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

SEVİNÇLE HERKESE SARILMIŞ

Sevinç Horoz, "Tahliye kararı verildiğinde ben adliyedeydim. Dilan Polat ise cezaevinde başka bir avukat arkadaşla görüşmedeydi. İnfaz koruma memurları tahliye kararı verildiğini son dakika haberiyle öğreniyorlar. Görüşmeden çıkan Dilan da bunu onlardan öğreniyor. O an sevinç haliyle herkese sarılıyor" diye konuştu

SOSYAL MEDYADA OLMAYACAK!

Polat'ın sağlık durumuna da değinen Sevinç, "Şu anda 50 kilonun altında. Düzenli olarak doktor kontrolünde olacak. İlk aşamada sosyal medya kullanması söz konusu değil. Öncelik dediğim gibi sağlığı ve çocuklarıyla bol bol zaman geçirmek" ifadelerini kullandı.

ERZAN İLE DİYALOĞU YOKTU

Avukat Sevinç Horoz, "Sıla Doğu tahliye olduktan sonra onun yerine koğuşa Seçil Erzan geldi. Ancak Dilan Polat cezaevinde sabahtan akşama kadar avukat görüşünde olduğu için gündüzleri onunla görüşme imkanları hiç olmuyordu. Dilan bana, 'Seçil Erzan sürekli dosya okuyor. Hatta koğuşa geldiğimi bile fark etmiyor. Sürekli dosya okuyor. Çok konuşamıyoruz' dedi" diye konuştu.