Ön yargı nasıl yazılır? TDK'ye göre ön yargı mı, önyargı mı?

Gün içerisinde resmi yazışmalarda ya da sosyal çevreyle konuşurken yazım kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Ön yargı yazılışı da merak edilen kelimelerden bir tanesi oluyor. Ön yargı, bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir anlamına gelir. Peki, Ön yargı nasıl yazılır?

Ön yargı kelimesinin yazılışı yazımı kurallarına dikkat eden kişiler tarafından merak ediliyor. Ön yargı, halk arasında genellikle bir kişinin kararlarının ağırlıklı bir şekilde tek taraflı olarak ortaya çıkmasında kullanılmaktadır. Kelimenin doğru yazılışını merak edenler "Ön yargı TDK'ye göre nasıl yazılır?" sorusuna yanıt arıyor.

ÖN YARGI NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu kaynaklarına göre "ön yargı" kelimesinin doğru yazılışı ayrıdır. Yani kelimenin doğru kullanımı ön yargı şeklindedir. Birçok kişi bu kelimenin bitişik olarak yazıldığını düşünse de doğrusu ayrıdır.

ÖN YARGI MI, ÖNYARGI MI?

Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir anlamına gelen "ön yargı" ayrı olarak yazılır.