AKŞAM GAZETESİ
Omega Blokajı olarak adlandırılan ani hava değişimi yurt genelinde ani sıcaklık düşüşlerine neden oldu. Mayıs ayında yaşanan ekstrem hava olayları hayatı durma noktasına getirdi.
GAZİANTEP'TE AĞIR HASAR
En ağır tablo Gaziantep'te yaşandı. Kentte etkili olan süper hücre fırtınası nedeniyle özellikle Şehitkamil ilçesinde binalar zarar gördü. Bazı balkon duvarları yıkıldı, camlar patladı, çok sayıda araç hasar aldı. İlk belirlemelere göre 23 kişi yaralandı. Yaklaşık 100 bina ve 39 okulda hasar oluştu.
Şanlıurfa'nın Bilecik ve Viranşehir ilçelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına ağaçlar devirdi, çatıları uçurdu. Kentte 1 kişi öldü; toplam 40 kişi yaralandı.
Adıyaman'da tarım arazileri su altında kalırken bazı köy yolları ulaşıma kapandı, elektrik hatlarında kesintiler yaşandı ve bölgede günlük yaşam olumsuz etkilendi.
Hakkari'de yağmur, Suriye ve Irak üzerinden gelen toz bulutlarıyla birleşti; kente çamur yağdı.
Erzincan'da sağanak yağışlar su baskınlarına yol açarken bazı mahallelerde bodrum katları su altında kaldı.
Tunceli'de şiddetli rüzgâr nedeniyle Çemişgezek ile Elazığ arasındaki feribot seferleri geçici olarak durduruldu. Munzur Nehri'ndeki taşkınlar nedeniyle asma köprüler çöktü.
Bursa İnegöl'de yağışların ardından dere taştı. Su basan çiftlik evinde mahsur kalan vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.
'Süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı.ATMOSFER KİLİT ALTINDA
Omega blokajı, havadaki yüksek basıncın bir bölgede sıkışıp kalmasıyla oluşuyor. Bu durum, hava akışını durdurup günlerce süren aşırı yağış ve soğuğa neden oluyor.
ARDAHAN OVASI'NDA KANO
Otlak olarak kullanılan geniş ova, taşkın sularıyla göle döndü. Bir vatandaş bunu fırsata çevirip kanoyla gezintiye çıktı.