ölümcül bakteri hayatını kararttı! Yediği balıkla kolunu kaybetti

Evde az pişirerek tükettiği balık yüzünden hastanelik olan Laura Barajas'ın ölümcül bir bakteri kaptığı belirlendi. Genç kadının hayatta kalması için kolları ve bacakları kesildi.

Kaliforniya'da yaşayan üç çocuk annesi Laura Barajas, geçtiğimiz temmuz ayında yerel pazardan balık satın aldı. Balığı az pişiren Laura, yemekten kısa bir süre sonra rahatsızlandı. Parmakları ve ayakları kararan, dudakları moraran kadın hastaneye kaldırıldı ve bir anda solunum cihazına bağlandı. Solunumu giderek zayıflayan ve makinaya bağlanan Laura'ya çiğ deniz ürünleri ve deniz suyunda bulunan potansiyel olarak ölümcül bir bakteri olan Vibrio Vulnificus ile enfekte olduğu belirlendi.

BAĞIŞ TOPLUYORLAR

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin daha sık yakalanma olasılığı olan bu bakteri türünün ölümcül olduğu söylendi.Bu bakteri türü halk arasında 'et yiyen' olarak da biliniyor. Acil ameliyata alınan Laura'nın kolları ve bacakları kesildi. Laura'nın ailesi diğer insanların da bu durumu yaşamaması için herkesi bilinçlendirmek üzere kampanya başlattı. Kadının arkadaşı Anna Messina ise hastane faturası için GoFundMe'de bağış toplanmaya başladı ve şu ana kadar toplanan bağışlar 110 bin doları aştı.