Ölüm ders çalışırken yakaladı

Türkiye'yi yasa boğan yurt faciasında acı bitmiyor! Yangın sırasında etüt salonunda ders çalışan 7 küçük kız, birbirlerine sarılarak ölümü beklemiş.

SONER KAN

Adana Aladağ'da yaşanan yurt yangınındaki ateş tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ne ait olan ‘Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda ilk belirlemelere göre trafodaki elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı.

ACI DETAYLAR 

Bu yangında 11 küçük yavruyla 1 eğitmenin hayatını kaybetti. Faciada, 24 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler gözyaşları arasında son yolcululuklarına uğurlandı. Türkiye’yi sarsan facianın ardından, Aladağ Cumhuriyet Savcısı Şerife Ayaz beraberindeki 2 savcı, bilirkişiler ve tarafların avukatlarıyla birlikte yurtta incelemede bulundu. Hazırlanan, 'olay yeri inceleme tutanağı'nda yangının elektrik panosundan çıkan kıvılcımların, altındaki koltuğu tutuşturmasıyla başladığı, giriş kattaki halılar nedeniyle üst katlara sıçradığına dikkat çekildi. 

7 kız çoçuğu burada bulundu!

İlk cesedin birinci katın giriş kısmının hemen sağında bulunan yatak odasının önünde bulunduğu belirten raporda, 2. katta yer alan etüt salonunda 7 kişinin cesedinin bulunduğuna dikkat çekildi. Diğer 4 ceset yangın merdiveninin yanındaki odada bulundu. Rapor, küçük çocukların yangına ders çalışırken yakalandıklarını ortaya koydu. Yine soruşturma dosyasında yer alan raporlarda; etüt salonundaki çocukların ders çalışırken aniden yükselen alev ve dumanlardan korkup birbirlerine sarılarak ölümü beklediği de belirtiliyor.

Soruşturmada 4 tutuklama 

Yurt faciasıyla ilgili Müdür Cumali Genç ve Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail U.'nun aralarında bulunduğu 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Genç ve İsmail U. ile ismi açıklanmayan iki kişi tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alınmıştı.