Kebapçıya sığındı... Olimpiyat öncesi tecavüz dehşeti

Paris'te olimpiyat oyunları başlamadan hemen önce, 25 yaşındaki Avustralyalı bir kadın, 5 kişi tarafından tecavüze uğradı. Olay, Olimpiyat Oyunları'nın güvenliği konusunda endişe yarattı.

KEBAPÇIDA SALDIRDILAR

Fransa'nın başkenti Paris'te, olimpiyat açılış töreninden günler önce toplu tecavüz olayı yaşandı. 25 yaşındaki Avustralyalı bir kadın turist, 20 Temmuz sabahı saat 05.00 civarında Afrika kökenli olduğu tahmin edilen 5 erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı. Kadın turist, ünlü Moulin Rouge kabaresine yakın bir kebapçıya sığındı; kebapçılar da kadını takip eden tecavüzcüleri darp ederek polise teslim etti.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Kadın, olay sonrası Bichat Hastanesi'ne kaldırıldı. Mağdurun elbisesinin ters giyilmiş olduğu ayrıca cep telefonunun çalındığı belirtildi. Yaşanan olayın ardından Fransız polisi soruşturma başlattı. Paris Savcılığı, polisin iddiaları araştırdığını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini bildirdi. Olay, Paris'in olimpiyatlar öncesi başlattığı kapsamlı güvenlik operasyonuna rağmen meydana geldi.

GÜVENLiK ENDiŞESi ARTTI

Fransız yetkililer, 43 ülkeden getirilen yaklaşık 45 bin polis ve 18 bin askerden oluşan dev bir güvenlik gücü oluşturdu. Bunun yanı sıra, Rafale savaş uçakları, AWACS gözetleme uçakları, Reaper drone'ları ve keskin nişancı donanımlı helikopterler gibi ileri teknoloji araçlar da güvenlik sistemine dahil edildi. Olay, yaklaşan Olimpiyat Oyunları'nın güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

Güçlü savunma sisteminin başında 45 bini aşkın polis memuru ve 18 bin askerden oluşan dev bir kuvvet bulunacak.

Fransa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük asker konuşlandırması, 15 milyon ziyaretçi ve 10 bin 500 yarışmacının güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Rafale savaş uçakları, AWACS gözetleme uçuşları, Reaper gözetleme drone'ları ve üst düzey keskin nişancıların bulunduğu helikopterler Paris semalarında devriye gezecek.