Öldüren ‘selfie’ cinayet mi?

Sevgilisi İnan Y.’ye ait tabancanın arkadaşı Nimet B. tarafından selfie çekerken ateşlenmesi sonucu ölen Yasemin İşenç cinayetinin seyri bir mektupla değişti.

1

BÜLENT ŞANLIKAN

Şirinevler'de 1 Kasım 2015’te İnan Y., iş çıkışı sevgilisi Yasemin İşenç ve kız arkadaşı Nimet B. ile Küçükçekmece'de Yasemin K.’nin evine gitti. İki genç kız İnan Y.’nin ruhsatsız tabancasıyla oynamaya başladı. İddiaya göre, Nimet B. silahı alıp Yasemin'den selfie çekmesini istedi. O sırada ateş alan tabancadan çıkan kurşunla ağır yaralanan İşenç, hastanede hayatını kaybetti. 

Mektupla her şey değişti

Nimet B. tutuklanırken İnan Y. ise serbest kaldı. Fransa’da yaşayan baba Ali Şentürk hukuk mücadelesi başlattı. Hazırlanan iddianamede ilk etapta olayı “dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek” olarak niteleyen savcılık, cezaevinde bulunan Nimet B.'nin gönderdiği bir mektupla davanın seyrini değiştirdi. 

İnan tutuklansın

Cezaevinde bulunan Nimet B.’nin mahkemede gönderdiği dilekçesinde İnan Y.’nin ‘Tüh be ben nasıl şarjörü içinde unuttum. Silahla oynamıştım’ dediğini belirterek “Ben bu beyan ile emniyet ve savcılıktaki ifademde üzüntüden ve şokta olduğumdan anlatamadım. Ayrıca İnan tarafından bu şekilde beyanda bulunmam telkin edilmişti” dedi. Ailenin avukatı İnan’ın da tutuklu yargılanmasını talep ederek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.    

“TAKSİR DEĞİL, OLASI KAST”

İşenç’in aile avukatı Emin Canacankatan, Nimet B.’nin cezaevinden mahkemeye gönderdiği dilekçesinde yer alan İnan Y.nin “Tüh be ben nasıl şarjörü içinde unuttum. Silahla oynamıştım. Ah eşek kafam ben nasıl bunu unuttum ve kontrol etmedim’ şeklinde söylenip dövünüyordu” sözleri üzerine ‘Olası Kast’ şüphesine dikkat çekerek İnan Y.’nin tutuklanması yönünde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne talepte bulundu. Avukatlar talep yazısında ‘Şüpheliye olası kastla’ ölüme sebebiyet vermekten en az ceza tayini dahi olsa verilmesi muhtemel ceza miktarı toplamda en az 23 yıldır” denildi.

OLASI KAST NEREDEYSE CİNAYETTİR

Avukat Emin Canacankatan, “Soruşturmanın başından bu yana şüpheliler Nimet B. ve İnan Y,, maktül Yasemin İşenç’in ölümü ile ilgili olarak sorumluluklarının olmadığını söylüyor. Olayın tamamen bir anlık kaza sonucu meydana geldiğini iddia ediyor. Dosya içerisindeki mevcut görsel ve yazılı veriler doğrultusunda şüphelilerin dosya kapsamındaki olayda suç vasfı değişmiştir. Cezai sorumluluk netlik kazanmıştır. Biz bu davada İnan’ın da tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz. Bütün bu gelişmelerin ardından Asliye Ceza Mahkemesi dosyayı yetkili ve görevli Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Olayda inancımızca kasten adam öldürme fiili vardır. Olası kast neredeyse buna yakın bir suçlamadır” diye konuştu.