Öldü sanılan bebeğe ‘Savaş' adı verilecek

5 aylık doğan ancak toprağa verilmek üzereyken yaşadığı anlaşılan bebeğin tedavisi sürüyor. Baba Sert, bebeklerine ‘Savaş' adını vereceklerini söyledi. İl Sağlık, hastane hakkında soruşturma başlattı.

SONER KAN

Adana'da 5 aylık hamile olan Melek Sert sancılanınca 27 Aralık'ta Yüreğir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 gün tedavi olan Sert, sonrasında taburcu edildi ama 31 Aralık'ta durumu kötüleşince bu kez Marsa Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, annenin düşük yaptığını belirtip, karnındaki 5 aylık erkek bebeği aldı. Bebeklerinin ölümüyle yıkılan Melek ve Hasan Sert çifti, düzenlenen ölüm raporunun ardından, defin işlemlerine başladı. Hasan Sert, oğlunu toprağa vermek üzere Herekli Mahallesi Mezarlığı'na doğru götürürken yolda ağlama sesi duydu. Kefeni açtığında da bebeğinin ağladığını gördü ve hemen ambulans çağırdı. Bebek, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yoğun bakıma kaldırıldı.

Savaş bebek için ölüm belgesi hazırlandı. Bebek cenaze yolunda ağlayınca yaşadığı ortaya çıktı.

DOĞUM BELGESİ YOK

Ailesi, daha önce İbrahim adını vermeyi düşündüğü bebeklerine, yaşam savaşı nedeniyle 'Savaş'ta karar kıldı. Ancak hayati tehlikesi süren bebek için şu ana kadar herhangi bir doğum belgesi düzenlenmedi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak 'ihmal soruşturması', Adana İl Sağlık Müdürlüğü de görevli sağlık personelinden ölüm raporu veren doktorlara kadar idari soruşturma başlattı. Hasan Sert, "Hastane, 5 aydan önce doğan bebekler için doğum belgesi düzenlemiyormuş ancak bizim bebeğimiz ölü doğmadı ve şu an kimliksiz bir bebek yatıyor hastanede. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.