Okulların açılmasına sayılı günler kala uzmanlardan ailelere uyarı geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hanife Esen Aygün, yeni dönemde çocukların bir anda eski akademik performanslarına dönmelerinin beklenmemesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Yüz yüze eğitimle birlikte sosyal-duygusal ve akademik açıdan yeniden uyum süreci başlıyor. Pandemi öncesi dönemde de okulun ilk haftası uyum sürecine ayrılıyor. Ancak şu anki özel durum nedeniyle gerekirse bu süre uzatılabilir."
ASLA ZORLAMAYIN
"Çocukların okula uyumu için gösterilen her türlü çaba, onların kendisini daha fazla güvende ve mutlu hissetmesine yardımcı olur. Çocukları eski akademik performanslarına dönebilmesi için teşvik etmeli ancak zorlayıcı davranmamalıyız. Özellikle 2 ve 3. sınıfa devam edecek öğrencilerin okul deneyimi oldukça sınırlı. Bu öğrenciler, bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrenciler gibi. Okulun ve sınıfın yapısı, kuralları ve benzeri hususlarda uyum sürecine tabi tutulmalıdır."
Kronik hastalığı olan 12 yaş ve üstü aşılanmalı
Okulların açılmasına bir hafta kala ailelere uyarılarda bulunan Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Hülya Çarman 12-16 yaş arasında olan ve kronik rahatsızlığı bulunan çocukların aşılarını okullar başlamadan yaptırmaları gerektiğini söyledi. Çarman, "Yaşı uygunsa, koşulları uyuyorsa özel bir alerjik reaksiyonu yoksa mutlaka aşı yapılmasını öneriyorum. En azından kış öncesinde tedbir anlamında adımımızı atmış oluruz" diye konuştu.
Okullar hazır
Okullar yeni eğitim-öğretim yılı için hazır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitapları okullara ulaştırıldı, tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu kapsamda Ümraniye TEV Zahide Zehra Garring Ortaokulu'nda sınıflar ve ortak alanlar Kovid-19 tedbirlerine göre düzenlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mısra Kardeşler, "Okulum Temiz' projesi kapsamında tüm işlemlerimizi tamamladık. Anasınıfından 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz hijyenik bir ortamda eğitim görecek. Velilerimizin içi rahat olsun" dedi.