Okulda akıl almaz ihmal! Futsal maçı hayallerini yıktı

Ailesinden habersiz seyirci olarak götürüldüğü futsal turnuvasında oynatılan çocuk, rakip oyuncuyla çarpışınca sakatlandı. Tedavi gören çocuk artık dizini eskisi gibi kullanamayacak.

DHA

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, ortaokul öğrencisi Ahmet Efe Canbaz (13), ailesinin izni olmadan okul yönetimi tarafından seyirci olarak götürüldüğü profesyonel futsal (salon futbolu) turnuvasında oyuncu olarak oynatıldı. Maçta kalecilik yapan Canbaz'ın, rakip takımın oyuncusuyla çarpıştıktan sonra sağ dizinden sakatlandığı öne sürüldü.

DİZ KEMİĞİ ÇIKTI

Akşam evine giden Ahmet Efe, ailesinin müdahalesiyle hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkikler neticesinde çocuğun sağ diz kemiğinin çıktığı, menüsküs yırtılması ve kıkırdak kırılması olduğu belirlendi. Yapılan ilk müdahale sonrasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Fizik Tedavi Bölümü'ne sevk edilen çocuk, yaklaşık 44 gündür hastanede tedavi görüyor. Aile ise ihmalkar davrandığı iddia edilen okul yönetimi hakkında şikayetçi oldu.

'ÖĞRETMENİM ARAMADI'

Maça taraftar olarak götürüldüğünü ancak sonradan oyuna alındığını ileri süren Ahmet Efe Canbaz, "Maçta kaleci olarak oyuna alındım ve sakatlandım. Ne sağlık raporum, ne de sporcu lisansım vardı. Hoca, 'Oynar mısın?' dedi. Ben de oynayabileceğimi söyledim. Beni oyuna dahil eden öğretmen bir kere bile arayıp sormadı, aramadı. LGS'yi dört gözle bekliyordum. Hayallerim vardı ama bu sakatlıktan sonra derslerimden geri kaldım" dedi.

'HABERİMİZ YOK'

Baba Abdulkerim Canbaz, "Lisansı olmadan, sağlık raporu istemeden ve bizim haberimiz olmadan maçta oynatıyorlar. Bu çok ciddi bir ihmalkarlık. Okul yönetimi bile çok rahat davranıyor. Gerekli tedaviler yapılıyor ama Efe artık dizini eskisi gibi kullanamayacak" şeklinde konuştu.