Okul yolunda eşkıyalık... Kaptan adaylarına dolmuşçu dayağı

Trabzon'da seyrek ve dolu gelen dolmuşlardan bezen Denizcilik Fakültesi öğrencileri, servis kiraladı. Öfkelenen dolmuşçular, aracın yolunu kesti; şoförü ve öğrencileri dövdü.

BÜLENT ŞANLIKAN

Trabzon Sürmene'de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'ndeki 22 öğrenci, dolmuşlarda yer bulamayınca okula gidip gelmek için servis kiraladı. Aynı hatta çalışan minibüs şoförleri, servisi durduruldu. Aracın yolunu kesen zorbalar, şoförü ve öğrencileri dövdü. Darp raporu alan 4 öğrenci şikayetçi oldu. 1. sınıf öğrencisi Merve Çiftçi, dolmuşların çok seyrek ve dolu şekilde geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Bizi anayolda bırakıyor ama fakülte yukarıda. Dik bir yol, derslere geç kalmamak için taksi kullanıyoruz. Aylık olarak servisle anlaşmıştık."

4 SALDIRGANA GÖZALTI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilgili bilgi verdi. Kimlikleri belirlenen Ö.D., K.D., H.Y. ve S.Y. hakkında adli işlem başlatıldığı; zanlılar tamamının gözaltına alındığı duyuruldu.

TEDBİRLER ALINACAK

Trabzon Valiliği de olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatıldığını bildirdi. Öğrencilere saldırı şehirde infial yarattı. Bir açıklama yayımlayan KTÜ yönetimi, olayın takipçisi olduklarını belirtti. Açıklamada "Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

KİRALAMA YASAL

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ulaştırma biriminin yaptığı incelemede servisin tüm belgelerinin ve kiralama işleminin yasal olduğu anlaşıldı.

CANIMIZ TEHLİKEDE

Üniversiteli Emir Eken, dolmuşçuların şoförü aşağıya indirip uzaklaştırdıklarını; bağrışma sesleri gelince durumu kontrol etmek istediklerini belirterek, "Şoförümüz korkmuştu. Genç biri arkadaşımıza saldırınca tuttuk; ilk yumruğu ben yedim. Kaşım açıldı, gözlüğüm kırıldı. dedi. 4. sınıf öğrencisi Yusuf Çalışkan da servislerin yasal şekilde kiralandığını; buna rağmen dolmuşçuların şoförleri tehdit ettiğini belirtti. Çalışkan, "Son olaydan sonra can güvenliğimizin olmadığı ortada" diye konuştu.

3 AY ÖNCE DE SALDIRMIŞLAR

Dolmuşçuların 22 Ocak'ta da öğrenci servisine saldırdığı öğrenildi; o anlarda ait görüntüler ortaya çıktı. Üniversiteli Muhammet Polat, ilk saldırıdan 1 gün sonra okul önünde eli sopalı 7-8 dolmuşçunun toplandığını; durumu polise bildirince yeni bir olayın önüne geçildiğini anlattı.

DEKAN: BÜYÜK ARAÇLAR ÇALIŞACAK

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, olayla ilgili AKŞAM'a konuştu. 600 öğrencili fakültenin Trabzon merkeze 37 km uzakta olduğunu belirten Feyzioğlu, "Sürmene'de uygulamalı; şehir merkezinde teorik eğitim veriliyor" dedi. "Çok şaşkın ve üzgünüz" diyerek saldırıyı kınayan Feyzioğlu, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin kullanımı için ayrı aracın hatta konulmasını gündeme aldı. Arazi koşullarına otobüs uygun olmayabilir ama midibüsle taşımacılık gözden geçiriliyor."

BEDAVA ULAŞIM MÜJDESİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet M. Genç de güzergâhı kullanan öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği vereceklerini duyurdu.

ŞİDDETE SAVUNMA: UYARMAK İSTEDİK

Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'ndan şu açıklama yapıldı: "Defalarca uyarılmasına ve sözlü yasal girişimlere rağmen güzergâh dışı çalışma izni olmayan servis aracı ısrarla öğrencileri taşımaya devam etmiştir. Uyarı amacıyla servis şoförüyle başlayan konuşma, 2 öğrencinin müdahalesiyle tartışmaya dönüşmüştür."