Öğrencilerini eğitim ışığıyla yetiştiriyorlar! Hayat zor olsa da asla pes etmek yok

Bugün engel tanımayanların günü... Her biri hikayesiyle başarı öyküsü yazarken, emin adımlarla hedeflerine yürüyor. Tek istekleri ise yollarına çıkan engellerin kaldırılması...

İzmir'de, her ikisi de doğuştan yüzde 100 görme engelli olan öğretmen çift Ayşe Gümüş (33) ile Turgay Gümüş (31), karşılaştıkları zorlukları birlikte aşıyor. Öğretmenlik mesleğini sürdüren çift, 17 ay önce dünyaya gelen kızları Mısra'yı da engellilere yönelik farkındalık bilinciyle yetiştiriyor. Öğrencileri sayesinde her zorluğu aştığını söyleyen Ayşe Gümüş, "Yaşadığımız pek çok zorluk var. Geçtiğimiz gün bir veli, 'Öğretmenim elinizdeki bastonu bana verin de rahat rahat yürüyün' dedi. O bastonun ne işe yaradığını bilmeyenler var" dedi.

'ENGELLENİYORUZ'

"Öğretmenlik, bir hamurdan insan yaratmaktır" diyen Turgay Gümüş, "Biz aslında engelleniyoruz. Görmemek, duymamak engel değilken, toplumsal hayatın buna uygun düzenlenmemiş olması bir engel oluşturmaktadır. Farkındalık erişilebilirliği, erişilebilirlik farkındalığı artırır. Öğrenci ileride toplumsal hayata katıldığında engelliliğe yönelik düzenlemeler yapması gerektiğini anlıyorlar" diye konuştu.