Öğrencileri için 7 ay sonra ayakta

Depremlerde 6 gün enkaz altında kalan, bebeği ve eşini kaybeden Makbule Öğretmen, sol bacağına takılan proteziyle yeniden ayağa kalktı.

Depremlerden yaralı kurtarılan ancak hayati riskten dolayı bacak veya kol gibi uzuvlarını kaybetmek zorunda kalan afetzedeler için Sağlık Bakanlığınca ülke genelinde belirlenen 19 merkezde protez uygulamaları gerçekleştiriliyor. Protez uygulamalarını gerçekleştiren merkezlerden Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de en küçüğü 2 yaşında her yaş grubundan hastanın yeniden ayağa kalkabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Üç hafta önce protezi takılan ve şu an koltuk değneğiyle yürümeye başlayan edebiyat öğretmeni Makbule Kartay (31), yaşadıklarını anlattı: "Hatay'da yaşadığımız depremde eşimi ve 4,5 aylık oğlumu kaybettim. 6. günün sonunda Zonguldaklı madenciler tarafından kurtarıldım, 147 saat enkaz altında kaldım. Bebeğim enkazda 6 gün boyunca kucağımdaydı. İlk 3 günün geçtiğini, daha önce o gün için eşimin kurduğu telefon alarmının çalmasıyla anladım. Bilincim hep açıktı ama günler çok belirsizdi, zaman kavramımı kaybetmiştim. 7 aylık tedavi sürecimde başlangıçta yatakta doğrulamıyordum bile. Öğretmenliği de çok özledim, öğrencilerime dönmeyi çok istiyorum."