Bakan Özer açıkladı: Okullarda PCR test zorunlu olacak mı? Okullar öğrencilere PCR testi yapılacak mı?

Okullarda PCR testi zorunluluğuna dair son durum açıklamaları ilgi ile takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya yönelik açıklama yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bugün merak edilen soruya cevap verdi. Peki, Okullarda PCR test zorunlu olacak mı? Okullar öğrencilere PCR testi yapılacak mı?

Okullarda PCR testi yapılıp yapılmayacağı hakkında son açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen günlerde yakından takip edilen konuya dair ifadelerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Peki, Okullarda PCR test zorunlu olacak mı? Okullar öğrencilere PCR testi yapılacak mı? İşte detaylar...

OKULLARDA PCR TEST ZORUNLU MU OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var. Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak. Uygulamanın ne zaman başlayacağını yakında Sağlık Bakanlığımız açıklayacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen günlerde resmi hesabı üzerinden Okullarda öğrencilere PCR testi yapılacak mı? Okullarda PCR test zorunlu mu olacak? sorusuna açıklık getirmişti.

Bakan Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak." dedi.

PCR TEST SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı doğrultusundan oluşturulan koronavirüs test neticeleri 1-3 gün içinde e nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.

Test alınma esnasında size verilebilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla eş güdümlü ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız programı ile neticeler görüntüleniyor.

Kovid-19 test neticelerina e-Nabızdan öğrenilirken, süreğen hastalık raporları e-Nabız'a otomatik olarak yüklendi..

İnfluenza aşısı risk kümeleri da e-Nabız'dan öğrenilebiliyor, ilaveten reçete ve ilaç verileri de gene sistemde yer alıyor..

Sağlık Bakanlığından oluşturulan bilgilendirmede, "Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test neticelerina e Nabız programından ulaşabilir" ifadesine yer verildi.