Oğluyla aynı gün doğdu

Kalp yetmezliğiyle mücadele eden Oğuzhan Ayyıldız'a yapay kalp destek cihazı takılmasına karar verildi. Ayyıldız, oğlu başka bir hastanede dünyaya geldiği sırada, kendisine takılan yapay kalple hayata tutundu.

Azime Kahya

Oğuzhan Ayyıldız, kalp yetmezliği yaşadığı 10 yıllık sürecin son bir ayında mide bulantısından yemek yiyemez, nefes darlığından geceleri uyuyamaz hale geldi. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son evre kalp yetmezliğine bağlı çoklu organ yetmezliği başlangıcı teşhis edilen Ayyıldız'a organ bulunana kadar kalbin kan pompalama görevini üstlenen 'yapay kalp' cihazı takılmasına karar verildi. Ayyıldız, hamile eşinin yaklaşan doğumunda yanında olmak istediği için ameliyatını bir haftalığına ertelese de o gece rahatsızlanarak acile kaldırıldı. Sonrasında eşinin de doğum için hastaneye yatışı yapılan Ayyıldız, oğlunun dünyaya geldiği saatlerde ameliyata girdi.

'KALBİM SIRTIMDA'

Eşi başka hastanede çocuğunu kucağına alırken, Ayyıldız'a da yapay kalp cihazı takıldı. Ayyıldız, "Oğlumla beraber yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum. Oğlum 6 aylık, ben de öyle olduğumu düşünüyorum" dedi. Yapay kalp takılmadan önce çok zorlandığını, merdiven çıkamadığını, geceleri uykularının bölündüğünü aktaran Ayyıldız, tüm sorunlarının geçtiğini dile getirdi. Ayyıldız, cihazı sırt çantasına koyduğunu, gündelik yaşamında yapay kalbini sırtında taşıdığını söyledi.