Oğlunu babalık gücüyle yürüttü

Bekir Köse, Serebral Palsili oğlunu pandemide rehabilitasyon merkezine götüremeyince evinde yaptığı aletlerle tedavisini sürdürdü. Burak 3 ay önce desteksiz yürümeye başladı.

Kastamonu Yeşilpınar Köyü'nde yaşayan Bekir Köse, Serebral Palsili oğlu Burak'ı, 1.5 yıl önce Kovid-19 sürecinde rehabilitasyon merkezine götüremedi. Oğlunun fizik tedavisinin yarım kalmasını istemeyen Köse, ahşaptan yürüteç ve paralel bar gibi aletler yaparak Burak'ın tedavisini evde destekledi. Küçük çocuğun tedavisi, pandeminin ardından yeniden rehabilitasyon merkezlerinde devam etti.

Bekir Köse, bu dönemde oğlunu Daday ilçesindeki Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezine de götürdü.

Burada atlarla rehabilitasyon süreci devam eden Burak, yaklaşık 3 ay önce bağımsız şekilde yürümeye başladı. Köse, "Ahşap aletlerle yürümesi, güçlenmesi için çaba gösterdik. Burak da bize destek oldu" diyerek şöyle devam etti: "Atlı terapiye geldi. Hayvanları sevdiği için neşeli oluyor. Atta dengede durmayı öğrendi."

ÖZGÜVENİNİ KAZANDI

"Kendine özgüven geldi. Kendi istediği yere ulaştığı zaman çok mutlu oluyoruz. Yoğun olarak fizik tedaviye Ankara'ya gidiyoruz. Bağımsız yürümeye başlayalı birkaç ay oldu. Çok mutlu oluyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak, çabalarımızın sonucunu görmek bize çok mutluluk veriyor."