Araç kontrol muayenesinde aynı istasyona gitme şartı kaldırıldı

Araç muayenesinde yeni bir dönem başlıyor. 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeye göre, araç kontrol muayeneleri için aynı istasyona gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Araç muayenelerinde taşıt sahiplerini zora sokan bir uygulama sona eriyor. Muayeneyi geçemeyen araçların kontrollerinin aynı istasyonda yapılma zorunluluğu kaldırılacak.

Araç muayene yönetmeliğinde değişikliğe giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1 Nisan'da başlayacak olan uygulamayı duyurdu.

Buna göre muayeneden geçemeyen araçların kusurlarının giderilerek 1 ay içinde yaptırmaları gereken kontrol muayeneleri, ilk muayenenin yapıldığı yer dışında başka istasyonlarda da yapılabilecek. Aynı zamanda kontrol muayenesinden de herhangi bir ücret alınmayacak.

1 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

Böylece emniyetsiz veya ağır kusur sınıfına girerek muayeneden geçemeyen araçların gerekli onarımların ardından tekrar aynı istasyonda kontrol muayenesine girme zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Vatandaşlar 1 Nisan itibarıyla kontrol muayenelerini bir defaya mahsus Türkiye'nin herhangi bir yerindeki istasyondan yaptırabilecek.