Nurus'un İstanbul Levent'teki binası bir deneyim merkezi olarak çalışacak ve ‘insan sağlığını önemseyen, son teknolojik yeniliklere göre donatılmış’ ürünleri tanıtacak. Merkezde deneyimlenebilen ürünler, her genişlikteki çalışma ve yaşam alanlarına uygulanabilme özelliği taşıyor. Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, “Teknoloji geliştikçe yaşam alanlarımız ve standartlarımız değişiyor. Bir gün hayat herkes için farklı akacak. Bu ‘değişime ve dönüşüme siz ne kadar hazırsınız?’ Herkesi bu deneyimi yaşamaya, keşfetmeye davet ediyoruz” dedi.
“KEŞİF VE BULUŞMA NOKTASI OLACAK”
‘Mobilyanın sadece mobilya değil, yüksek teknolojili birer tasarım objesi’ olduğunu ortaya koyan ‘Nurus Levent Deneyim Merkezi’nde Arçelik, Logitech, Dreamline gibi markalarla da işbirliği yapıldı. Merkezin açılışı için düzenlenen etkinlikte, Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay ve Nurus CEO’su Dinçer Sinici basın mensupları ile bir araya geldi. ‘Nurus Levent Deneyim Merkezi’ hakkında bilgi veren Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, “‘Nurus Levent Deneyim Merkezi’nde bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyoruz. Burası aynı zamanda bir keşif merkezi. Tematik anlayışla düzenlediğimiz alanlarda bugün ve yarın nelere ihtiyaç duyulabileceğini gösteriyoruz. Nurus’un ‘Sanayi 4.0’ vizyonunu yansıtan gelişmiş teknolojili, akıllı mobilyalarıyla tanıştırmak, bizim rehberliğimizde mekanları ihtiyaçlara göre en uygun çözümlerle donatmak için fikir alınabilecek bir yer oluşturduk. Bir yaşam merkezi, bir buluşma merkezi de olma hedefindeyiz. Alt katta yer alan ‘Co Working Coffee’ adlı kafemizin ses yalıtımlı bölümlerinde gizlilik gerektiren toplantılarınızı yapabilir, sıcak bir kafe atmosferinde resmi toplantıların da, keyifli buluşmaların da gerçekleştirilebileceğine şahit olabilirsiniz. Sağlıklı yiyeceklerimizin tadına bakarken; bireysel ya da grup çalışmalarına olanak tanıyan mekanda tüm işlerinizin takibini teknolojik donanımlarımızın verdiği konforla gerçekleştirebilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.
“NURUS MEKANI AKILCI YÖNETMEK İÇİN STRATEJİ BELİRLİYOR”
Nurus Levent Deneyim Merkezi’nde farklı iş yapılarının ihtiyaçlarına çözüm olarak farklı mekan kurgularının geliştirilebileceğini gösterdiklerini belirten Güran Gökyay “Biz 90 yaşında, gelişmiş pazarlarda çeyrek asra yakın bilgi ve deneyime sahip, geleceği öngörme kabiliyeti olan bir şirketiz. Bu güçlü birikimimiz bize, çalışma alanlarına yönelik akılcı stratejiler geliştirme becerisi sağlıyor. Bugün en basit hesapla İstanbul’da bir ofisin sadece 1 metrekarelik alanının maliyeti 50 ila 60 dolar. Yani 1 metrekarenin maliyeti yıllık yaklaşık 700 dolar. Bu maliyeti karşılayabilmek için metrekare başına yıllık en az 7000 dolarlık kazanç elde edilmesi gerekiyor. Biz çalışma alanlarının en iyi şekilde nasıl değerlendirilebileceğini ve insanların ne istediğini biliyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ofislerde ortak alanların doğru kullanımını da sağlıyoruz. Örneğin toplantı salonlarını, masayı hatta koltuğu rezerve ederek, mekanın verimli kullanılmasını mümkün kılıyor, organizasyonun iş yapma anlayışını esnek çözümlerle destekleyerek ‘değişim yönetimi’ yapıyoruz” şeklinde konuştu.
OFİSİNİZ BİR ANDA SPOR SALONUNA DÖNÜŞSÜN
Hayallerin önünde hiçbir engelin duramayacağını ‘sınırımız gökyüzü’ diyerek ifade eden Gökyay, “Mekanı daha işlevsel, daha ekonomik kullanmak, tasarım yoluyla yeni bir düzen kurgulamak mümkün. Ürün gamımız, özel tasarımlardan genel tarzlara uzanan geniş yelpazesi ile herkesin ihtiyacına yanıt verebilecek nitelikte. Küçük bir eviniz ya da küçük bir ofisiniz olabilir. Ama mekanı yeniden resmetmek, hayallerimizi metrekare sınırlarına hapsetmemek bizim elimizde. Bu merkezde göreceksiniz ki, tasarımlarımızı 4 metrekarelik bir alanda, 20 metrekarelik bir ofiste veya devasa bir gökdelende hayatınıza dahil edebilirsiniz. Kısaca ‘siz ofisinize değil, ofisiniz size uyacak.’ İstediğiniz son teknolojiyle donatılmış ürünleri seçeceksiniz, biz onu en küçük alanlardan, en büyük iş ve yaşam mekanlarına kadar her büyüklüğe uygulayacağız. Merkezdeki ‘4 metrekarelik örnek ofisimizde’ de, bu iddiamızı gerçeğe dönüştürüyor ve konuklarımıza bizzat gösteriyoruz” dedi. Sundukları yeniliklerin bununla sınırlı kalmadığını kaydeden Gökyay, diğer inovatif tasarımlarını da şöyle anlattı:
“Bizim en büyük farkımız kurulu, değişmez, sınırlı bir dünya sunmamamız. Hiyerarşiyi silikleştiren, çalışan memnuniyetini ve aidiyet bilincini geliştiren, kurum kültürünü özgürlük ve esneklik ile oluşturan çalışma alanları tasarım yoluyla var edilebilir. Nurus bu iddianın canlı bir örneği. Bu merkeze geldiğinizde, bir perdenin teknolojik bir ürüne dönüşüp ses izolasyonu yapabileceğine tanıklık edeceksiniz. Resmi toplantılar yaptığınız ofisinizi spor salonuna dönüştüren teknolojiyle tanışacaksınız. Vücut ısısına duyarlı ışıklandırmalar, ofisler için özel tasarlanmış, tek bir kapağın arkasına sığdırılmış spor donanımları, ayağa kalkma zamanını hatırlatan masa sistemleri, ekrana dönüşebilen, aynı zamanda yazı da yazabileceğiniz duvarlar… Bu ve bunun gibi birçok yeniliği bizzat burada, ev sahipliğimizde deneyimlemenizi istiyoruz. Kısacası, ‘bu deneyimi kendiniz keşfedin’ diyerek sizi Nurus dünyasına davet ediyoruz. Bu dünyada her şey sizin sağlığınız ve mutluluğunuz için tasarlandı.”
ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR SATIN ALMA DENEYİMİ
Kat planı tematik şekilde yapılanan, eğitim, ev, çalışma alanı, bekleme salonu mobilyalarının görücüye çıktığı ‘Nurus Levent Deneyim Merkezi’ ziyaretçilerine farklı bir satın alma deneyimi sunuyor. Kurulu dekorasyonları incelemenin yanı sıra müşterilerin kendi kombinasyonlarını oluşturma şansına da sahip olduğunu belirten Güran Gökyay “Burada yeni nesil iş ve yaşam alanı trendlerini gözlemlemek mümkün. Teknolojik yeniliklerle desteklenen endüstriyel tasarımın çalışma mekanlarını, evlerimizi, yaşam alanlarımızı nasıl dönüştürebileceğini gelip yerinde deneyimleyecek, kullanıcı olarak o mekan kurgusunda bizzat yer alacak ve kendinizi yeniden keşfedeceksiniz. Kullanıcıyı da tasarım atmosferinde etkin şekilde konumlandırıyoruz. Burada uyum ve harmoniyi kullanıcılar oluşturuyor. Kendi kombinasyonları ile birbirinden farklı tasarım öğelerini birleştiriyor, kendilerini yeniden keşfediyorlar. Mobilya, teknoloji, aydınlatma, renk, akustik, malzeme, hepsi bu canlı performansın parçası. İhtiyaçlar, beklentiler ve teknolojik çözümlerin sürekli yeni kurgular yarattığı bir yaşam deneyimi oluşturuyoruz” diye konuştu.
“NURUS ARTIK EVİNİZİN DE BAŞ KÖŞESİNDE”
Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay ise, “İnsan sağlığını ve mutluluğunu temel unsur haline getiren ürünlerimiz, yaşamın olduğu, insanın olduğu her yerde uygulanabilir nitelikte. Sağlık, konfor, sadelik ve estetikle donatılmış tüm ürünlerimiz artık evlerde de kullanılabilecek. Bunun örneklerini de merkezimizde görebileceksiniz” dedi. Nurus’un dünya inovasyon otoritelerini buluşturan Alman Tasarım Konseyi’ne dışarıdan dahil edilen tek Türk markası olduğunu ve küresel endüstriyel tasarım ekosisteminde öncü bir rol oynadığını ifade eden Gökyay şöyle devam etti:
“Aynı zamanda Fraunhofer Enstitüsü bünyesinde yürütülen önemli bir araştırma projesinin paydaşıyız. 20 dünya devi ile birlikte yürüttüğümüz ‘Office21’ adlı bu proje kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında ‘aydınlatmadan sağlığa, mobilyadan tasarıma’ kadar her alanda iş kültürünün ve mekan kullanımının değişimini inceliyor, yapılması gerekenleri araştırıyoruz. Tasarımlarımızı bilimsel bir altyapı ile güçlendiriyoruz. Bu karşılıklı etkileşim Nurus’a mekansal öğelerin kullanımında yeni alışkanlıkları tetikleme yönünde güçlü bir birikim sağlıyor. Çalışma alanlarında fiziksel ve duygusal sağlığa yani ‘tam iyilik hali’ne yönelik tasarımlarımız yeni bir talebi beraberinde getirdi. Kullanıcılar bu ‘tam iyilik hali’nin yaşam alanlarının tümünde sürdürülebilmesini istiyor. Bu nedenle Nurus, çalışma alanlarının konforunu eve de taşıdı, ürün gamına ev dekorasyonuna yönelik tasarımları da ekledi. Artık endüstriyel tasarımdaki bilgi ve birikimimizi ev mobilyalarına, yuva konforuna doğru da genişletiyoruz.”
RAKAMLARLA NURUS
90 yıl önce Ankara’da bugün şirketi yöneten Güran ve Renan Gökyay’ın dedeleri marangoz Nurettin Usta’nın çalışmaları ile üretime başlayan Nurus, bugün Türkiye’yi IF Product Design, Design Management Europe, Good Design ve Red Dot Design gibi, endüstriyel tasarımda dünyanın en itibarlı ödülleri ile tanıştıran, uluslararası bir tasarım markası. Yerli ve yabancı 50’nin üzerinde tasarım ödülü olan Nurus üretiminin yüzde 30 ila 40’lık kısmını Almanya, Belçika, Suudi Arabistan ve Kuveyt başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ediyor. Almanya ve Dubai’de mağazaları olan şirketin Hindistan ve İran’da da yatırımları bulunuyor. Türkiye’de 11 büyükşehirde faaliyet gösteren Nurus 2017’de alt bayiliklerini, yurtdışındaki lojistik ve servis merkezlerini, Almanya ve Körfez ülkelerindeki etkisini arttırarak perakende ağını büyütmeyi ve ilk yurtdışı online mağazasını açmayı planlıyor. 2016 yılını yüzde 30 büyüme ve 195 milyon TL’lik ciro ile kapatan şirketin bu yılki ciro hedefi 225 milyon lira. Nurus cirosunun yaklaşık yüzde 6’sını AR-GE faaliyetlerine ayırıyor.