Prof. Dr. Nur Vergin kaç yaşındaydı, kitapları nelerdir? Nur Vergin kimdir?

Nur Vergin, dün yaşamını yitirdi. İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yuman sosyolog, Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Peki, Nur Vergin kimdir? Prof. Dr. Nur Vergin kaç yaşındaydı, kitapları nelerdir?

Nur Vergin'in hayatı hakkında aramalar devam ediyor. Prof. Dr. Ergin, alınan bilgiye göre dün, İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdi. Çocuklu ve gençlik dönemi yut dışında geçen Nur Vergin Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyesi olarak fa görev almıştır. Nur Vergin kimdir?

NUR VERGİN KİMDİR?

İstanbul’da 21 Eylül 1941 doğan, çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Nur Vergin, Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin, 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde çalışmaya başladı.

Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği yaptı.

Nur Vergin'in; Siyasetin Sosyolojisi, Din, Toplum ve Siyasal Sistem adıyla kitapları bulunmaktadır.