Nüfus memurunun hatası hayatını kararttı! 38 yıl kadın kimliğiyle yaşadı

Çocukken yanlışlıkla kadın kimliği verilen Kumral Bodur, okula gidemedi, sigortalı işte çalışamadı, resmi nikah kıyamadı. 38 yıllık hukuk mücadelesiyle erkek kimliği alan adam, 15 yıl öncesine ait hapis kararlarıyla şoke oldu.

İHA

Giresun'da 1972'te dünyaya gelen Kumral Bodur, ilkokula başlayacağı zaman Hisarkaya Köyü'ne bir nüfus memuru geldi; kimliksiz çocukların adını ve yaşlarını not alıp gitti. Bir hafta sonra teslim edilen 7 erkek kardeşten 6'sının kimliği mavi; Kumral Bodur'un ki ise pembe çıktı. Hata yüzünden nüfusa kadın olarak kaydedilen Bodur, askere gidemedi. Evlendi ancak resmi nikah kıyamadı. 4 çocuğunu kardeşinin nüfusuna kaydettirdi. Bodur, erkek olduğu kanıtlamak için 38 yıl hukuk mücadelesi verdi. Bu süreçte 15 hakim ve 19 savcı değişti.

DAVALAR GELİP BENİ BULDU

Sonunda erkek kimliği alan Kumral Bodur'un yakasını talihsizlikler bırakmadı. İlk olarak askerliğe gecikme cezası aldı; daha sonra hakkında açılan davalarla ilgili peş peşe cezalar geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle ev sahibi, aile içi tartışma sebebiyle de eski eşiyle yıllar önceden davalık olan Kumral Bodur, şöyle konuştu: "Her biri en az 15 yıllık davalar. Davacı ortada yok, davalar gelip beni buldu. 38 yıllık hatanın düzeltilmesine sevinemedim. İlk zamanlar beni cezaevine atamamışlardı. Birkaç saat sonra sizi ne erkek ne de kadın cezaevine atamayız diye çıkarmışlardı. Bu süreçte aflar çıktı ama kimlik hatası nedeniyle faydalanamadım."